LATEST NEWS

- News from the industry

ServiceNow utökar samarbeten

Med Microsoft och Nvidia
I samband med ServiceNows årliga konferens Knowledge i Las Vegas presenterades utöver innovativa lösningar för AI-transformation och nya funktioner i AI-verktyget Now Assist, ett flertal strategiska samarbeten. Bland annat ett utökat samarbete med Microsoft som innebär en integrering mellan ServiceNows AI-verktyg Now Assist och Microsofts Copilot. Vidare visades även AI-avatarer upp, som ServiceNow tagit fram tillsammans med Nvidia.

Många viktiga gäster och företag var på plats under AI-plattformsföretaget ServiceNows konferens Knowledge. I år låg konferensens huvudfokus på att presentera nya innovativa AI lösningar och flera nya funktioner i AI-verktyget Now Assist. I samband med detta presenterades dessutom flera både nya och utökade strategiska samarbeten med namnkunniga branschpartners.

ServiceNow presenterar nu dessutom ett utökat samarbete med Microsoft i ett gemensamt projekt som ska integrera ServiceNows AI-verktyg Now Assist med Microsofts Copilot.

Ytterligare visades också AI-baserade kundservice-avatarer upp, som tagits fram tillsammans med Nvidia.

Copilot och Now Assist – två generativa AI-assistenter i en enda sömlös upplevelse
Samverkan mellan ServiceNows AI-verktyg Now Assist och Microsofts Copilot ska minska friktion och underlätta hanteringen för användare i Microsoft 365. Copilot kommer att kunna vidarebefordra anställdas ärenden direkt till Now Assist genom Microsoft Teams. Vidare kommer Now Assist kunna besvara frågor, samt ge rekommendationer om åtgärder och kommande steg – oavsett om det rör sig om ett kundsupportärende eller om det handlar om att få kontakt med en live-agent för hjälp med ett komplext problem. Integrationen kombinerar domänkunskapen som finns hos Now Assist med förståelsen för användarens kontext och organisationsdata från Microsoft 365-chattar, e-post, kalendrar och filer.

“Vi på Microsoft vill hjälpa våra kunder att anpassa sig till det nya AI-samhället. Den sömlösa integrationen av våra respektive AI-verktyg kommer bidra till att förbättra produktiviteten hos användarna och förenkla utförandet av vardagliga arbetsuppgifter, vilket i sin tur ökar värdet av våra kunders teknik-investeringar”, säger Rajesh Jha, executive vice president of Experiences + Devices på Microsoft.

ServiceNow och Microsoft har varit strategiska partners ända sedan 2019 och under konferensen tilldelades Microsoft dessutom ServiceNows utmärkelse Innovation and Build Partner of the Year 2024.

Nvidia och ServiceNow - Now Assists generativa AI-upplevelse får ett ansikte
Tillsammans med Nvidia presenterar ServiceNow nu också AI-generade kundservice-avatarer framtagna för Now Assist med hjälp av Nvidias AI-teknik. Avatarerna signalerar inte minst potentialen att använda AI-teknik för tal och animering i syfte att förbättra användarupplevelsen och addera ett mer personligt bemötande i Now Assist-plattformen.

Detta inkluderar dessutom ett brett spektrum av funktionsområden såsom HR, ekonomi, och IT. I stället för att skriva med en chatt kan användare alltså prata, skriva och digitalt interagera med de AI-baserade avatarerna.

Avatarerna som visades upp på Knowledge var en demoversion, framtagen av Nvidia ACE - ett system av flera teknologier som skapar engagerade avatarer för till exempel kundservice.

ACE innefattar bland annat Nvidias Riva för flerspråkig automatisk taligenkänning och språköversättning för att förstå mänskligt tal, Nvidias Audio2Face för ansiktsanimation och läpprörelser, samt Nvidias Omniverse Renderer för fysiskt baserad ray-traced rendering som ger avatarerna livliga visuella effekter.

Nvidia använder i sin tur Now Assist för att effektivisera sin IT-verksamhet och förbättra sina anställdas användning genom bland annat samtalsfunktioner, vilket ger dem möjlighet till självbetjäning.

Tidigare i år blev ServiceNow en av de första plattformsleverantörerna att få tillgång till Nvidia NIM, som gör det möjligt för kunder att utveckla och distribuera LLM (Large Language Model) snabbare, mer skalbart och kostnadseffektivt.

Ytterligare information:
Läs mer om Knowledge 2024 här.

För mer detaljer om produktinnovationer och funktioner, se länkarna nedan:
ServiceNow powers innovation with new generative AI capabilities
ServiceNow enhances Creator Workflows to scale digital transformation
ServiceNow introduces new AI-powered manufacturing solutions
ServiceNow and Fujitsu launch AI-driven industry solutions
ServiceNow and Genesys elevate customer and agent experiences
ServiceNow and Infosys to transform industry solutions with generative AI

För mer information, besök:
www.servicenow.com.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige