Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocesserna

En av de främsta flaskhalsarna i plockprocesser är momentet när truckföraren går mellan truck och ställage.
Linde Material Handlings lösning är de nya semi-automatiserade plocktruckarna Linde N20 SA och N20 C SA. Genom att plocktruckarna automatiskt följer med föraren sparas värdefull tid och effektiviteten höjs med upp till 20 %.

En tidskrävande del av plockprocessen är när truckföraren går mellan truck och ställage, ett moment som kräver både tid och energi utan att skapa något riktigt värde. Att utföra dessa moment om och om igen resulterar i ökad trötthet hos truckföraren, vilket i sin tur ökar risken för felaktigheter i arbetet. Allt detta samtidigt som kraven på lagerarbete ökar - plockfrekvensen ska höjas, felaktigheter minskas och hälsoproblem hos medarbetarna förhindras.

De nya semi-automatiserade plocktruckarna Linde N20 SA och N20 C SA är svaret på denna problematik. Truckarnas främsta uppdrag är att korta ner gång- och körsträckorna vid orderplock, samtidigt som föraren inte längre behöver gå in och ut ur trucken vilket minskar olycksrisken.

Vid din sida - helt automatiskt
Ett av de vanligaste sätten att hantera orderplock i lagret är att plocka gods på en sida. Truckföraren kör fram trucken till sitt nästa stopp, kliver ur den, plockar godset och sedan upprepas denna manöver. De nya smarta plocktruckarna använder istället „follow-me“-funktionen för att följa dig till nästa stopp. Trucken positionerar sig direkt med gafflarna i anslutning till godset som ska plockas, så att truckföraren bara behöver plocka upp godset och ställa det på pallen, utan någon extra manöver.

För de arbeten som kräver hantering av gods från båda sidor i gången, finns en ”stop-and-go”-funktion. I detta läge rör sig trucken i mitten av gången och startas eller stoppas manuellt av föraren vida fjärrkontrollen.

Oavsett vilken funktion som används kan medarbetarna lägga mindre tid på icke-värdeskapande arbetsuppgifter vilket höjer effektiviteten med upp till 20 %. Båda funktionerna är baserade på radioteknik som kan ställas in med centimeterprecision.

Vid slutet av gången stannar trucken automatiskt för att undvika eventuella kollisioner. Genom att föraren kliver på trucken avslutas det semi-automatiska läget och trucken kan manuellt köras till nästa gång.

Säker avläsning av omgivningen
Plocktruckarna är utrustade med en högpresterande säkerhetskanner som detekterar fotgängare och andra truckar. Tack vare skannerns placering lågt ner på trucken kan även andra oväntade hinder upptäckas vilket förebygger kollisioner och olyckor.

För att även undvika skador på ställage håller truckarna dessutom alltid ett säkert avstånd på minst 50 centimeter, något som kan anpassas efter verksamhetens behov.

Felicia Lewis
Chef Marknadskommunikation
felicia.lewis@linde-mh.se
070-218 63 95

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro