LATEST NEWS

- News from the industry

Schneider Electric lanserar ny kanalskena

Som framtidssäkrar installationerna i moderna datacenter
Behovet av datacenter för att lagra och hantera stora mängder data och information fortsätter sin tillväxt i takt med att industrin utvecklas. Därför måste vi kunna justera anläggningens infrastruktur med flexibla lösningar som snabbt och enkelt installeras och uppdateras utifrån behov. Schneider Electrics nya serie I-Line Track kompletterar det redan befintliga Canalis-sortimentet med kanalskenor som är speciellt utvecklade för datacenter och dess förutsättningar.

Schneider Electric breddar nu sitt sortiment av kanalskenor (strömskenor) med serien I-Line Track som är utvecklad för flexibel kraftöverföring upp till 630A i datacenter. I-Line Track kanalskena uppfyller alla krav och regler för att strömförsörja serverrack i datacenter.

Det modulära systemet ger maximal flexibilitet för strömfördelningen i datacenter med flexibel placering av uttagslådan på undersidan av skenan i motsats till fasta uttagsöppningar. Den flexibla uttagsmöjligheten möjliggör snabba och enkla ändringar i strömförsörjningen av serverrack på bara någon minut. Den modulära uppbyggnaden av I-Line Track underlättar även datacenterdriften eftersom långa driftstopp vid underhåll och ombyggnation kan uteslutas.

– Vi vill erbjuda våra kunder effektiva och flexibla kvalitetslösningar som är enkla att installera och även kan användas i större datacenter med en infrastruktur som behöver justeras med jämna mellanrum. Jag är glad att vi nu lanserar ett skensortiment för datacenter utan dedikerade uttagsplatser. Det innebär att uttagslådan kan placeras på valfri plats ovanför serverracket, sägerIngmar Hansson, Produktchef på Schneider Electric i Sverige.

Canalis kanalskenor har funnits på den svenska marknaden sedan 1962 och används för eldistribution i alla typer av applikationer oavsett byggnad, från kontor till tung industri. Flexibiliteten med kanalskenor gör det möjligt för fastighetsägaren att snabbt plugga in och ur IT-utrustning eller andra applikationer och enkelt omkonfigurera sin eldistributionsarkitektur. Tillsammans med skenorna installeras uttagslådor där apparater som säkringar, dvärgbrytare eller effektbrytare placeras.

Uttagslådorna kan anpassas utifrån hur fastigheten och energianvändningen utvecklas utan att bryta strömmen. Dessutom är en lösning med kanalskenor mer energieffektiv än traditionell kabel eftersom skenan avger mindre värmeförlust än kabel och därmed ger en högre investeringsavkastning samtidigt som flexibla anpassningar vid förändrade behov möjliggörs.

– Installation med kanalskenor är den bästa och mest flexibla lösningen genom att möjliggöra enkel och snabb förändring av verksamheten. Det gör det även enkelt och kostnadseffektivt att uppdatera inför nya hyresgäster eller förändrade krav som ställs, säger Ingmar Hansson, Produktchef på Schneider Electric i Sverige.

Alla serier i Canalis-sortimentet, och nu även den nylanserade serien I-Line Track, bidrar till att minska den långsiktiga miljöpåverkan genom att det inte behövs något kablage och annat avfall som uppstår vid traditionella installationer. Canalis-systemet bygger på flyttbara enheter som är färdigkopplade och enkelt kan sättas ihop eller tas isär samt återanvändas.

Läs mer om I-Line Track här

Se översiktsvideo om I-Line Track här

För ytterligare information och kontakt klicka här

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI