LATEST NEWS

- News from the industry

Sandviks batteri­elektriska lastare Toro™ LH518iB

Förberedd för automation med AutoMine®
Sandvik Mining and Rock Solutions introducerar Toro™ LH518iB med AutoMine®. Den automationsanpassade batterielektriska gruvlastaren genomgår just nu omfattande fabrikstester och den första maskinen levereras till kund under första halvåret av 2023. AutoMine®funktionerna kommer att startas upp under andra halvåret.

Toro™ LH518iB är en uppgradering av föregångaren Sandvik LH518B och kombinerar branschledande batterielektriska- och automationsteknologier. Den automationsanpassade batterilastaren kommer med flera nyheter och förbättrad servicevänlighet. Den senaste versionen av Sandviks intelligenta kontrollsystem är förberedd för AutoMine® och förbättringar av förarmiljö underlättar batteribyten med Sandviks patenterade självbytande batterisystem AutoSwap och AutoConnect.

Maskinen har 18 tons kapacitet och är i grundutförandet anpassad för att utrustas med AutoMine® ombordkomponenter. Dessa komponenter är ett tillval.

Med AutoMine® kan en enda operatör köra hela lastningscykeln inklusive batteribyte på distans. Anslutning och bortkoppling av batterier från laddare och kylare är den enda mänskliga interaktionen som krävs under jord.

"Vi är oerhört stolta över den nya batterilastaren som kommer att sätta standarden för produktiv, hållbar och autonom gruvdrift under jord", säger Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions. "Det här är inte experimentell teknik som kommer att vara klar någon gång i framtiden utan den är utvecklad och redo att levereras till våra kunder i år."

Fabrikstester pågår och de första Toro™ LH518iB-maskinerna förbereds för kundleveranser i Europa, Nordamerika, Australien och Sydostasien under 2023.

För mer information, vänligen kontakta
Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions
Mail: jari.soderlund@sandvik.com
tel: +358 400 517616
Contact information

Sandvik AB

Mailing address
Stations­gatan 22
81133 Sandviken
Region
Sandviken
Gävleborgs county
Sweden
Organization id:
556000-3468
Founded: 1897
Employees: 44769
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet.

Vår verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har, tillsammans med kontinuerliga investeringar inom forskning och utveckling (FoU), gett oss en världsledande position inom följande huvudområden:

Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning
Maskiner, verktyg, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin
Avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning

Contacts

Carina Aspenberg
-

Videos

The Sandvik journey - ENG

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin