LATEST NEWS

- News from the industry

Så här omprövar du din verksamhet med AI

Utforska AI:s effekter på arbetslivet och företag
Vi har alla hört historier om hur AI revolutionerar vårt sätt att arbeta. Men hur kommer det att påverka just ditt jobb – och hur kan ditt företag dra nytta av fördelarna i stället för att hamna på efterkälken?

AI används för att upptäcka bröstcancer, bygga självkörande fordon och utbilda våra barn genom att ge dem personliga inlärningsupplevelser, omedelbar feedback och tillgång till uppslukande teknik som AR (förstärkt verklighet) och VR (virtuell verklighet). Inom medicin används till och med VR för att studenter virtuellt ska kunna gå in i människokroppen för att verkligen uppleva och förstå dess funktioner och svagheter.

AI och maskininlärning påverkar medicin, utbildning, robotteknik, vetenskap, ekonomi, försvar och till och med detaljhandeln. Det påverkar hur vi arbetar, lär oss och kommunicerar. Och förändrar världen.

Så sent som förra året presenterade Panasonic en AI-lösning som är anpassad för butiker. Systemet fungerar tillsammans med kameror som registrerar ålder och kön på kunderna som kommer in i butiken. Dessa data jämförs med historiska data om vilka produkter som vanligtvis köps vid aktuell tidpunkt den dagen, månaden och året av just de typer av kunder som befinner sig i butiken. Systemet har även data om nationella och lokala trender samt utnyttjar väderprognoser och information om kommande lokala evenemang. Den kombinerade informationen används sedan för att visa riktade annonser på skärmar inne i butiken – som visar de produkter som med största sannolikhet kommer att köpas av de aktuella kunderna.

Detaljhandelslösningen är bara ett exempel på hur AI påverkar våra liv. Det finns många områden där AI har stor betydelse och kommer att få en ännu större betydelse i framtiden. Den 5 mars kommer Panasonic TOUGHBOOK att fokusera på AI:s potential under det årliga TOUGHBOOK Innovation Forum som äger rum i Stockholm.

”Utan tvekan revolutionerar AI hur vi arbetar, utvecklar och skapar. Artificiell intelligens driver inte bara på, utan påskyndar monumentala förändringar till aldrig tidigare skådade nivåer. På TOUGHBOOK Innovation Forum kommer vi att uppmuntra deltagarna att tänka om och ifrågasätta alla sina och sitt företags rutiner. Bara med ett sådant tillvägagångssätt kommer företag att kunna ligga steget före i ett snabbt föränderligt landskap som drivs av AI”, säger Stefan Lindau, nordisk landschef för Panasonic TOUGHBOOK och värd för TOUGHBOOK Innovation Forum 2024.

På agendan för TOUGHBOOK Innovation Forum står en rad expertföreläsare som var och en ger sitt unika perspektiv. Microsoft kommer att fördjupa sig i big data och utforska de möjligheter och utmaningar som är förknippade med AI. TOUGHBOOK Underwater Systems kommer att ge insikter i hur AI katalyserar precision, anpassningsförmåga och operativa framsteg i de krävande djupen i undervattensmiljöer. Dessutom kommer Ortivus att inta scenen för att belysa den transformativa inverkan av AI på prehospital vård.

TOUGHBOOK Innovation Forum är ett årligt evenemang med branschfolk som brinner för TOUGHBOOK-produkter. Förutom att få nya insikter och lära sig bästa praxis genom presentationerna är evenemanget en plats för nätverksbyggande och samarbete.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet