LATEST NEWS

- News from the industry

RSA-gruppen jobbar på mot 1 miljon kvm solpanel

Solcellsanläggningarna för Biltema är nu planerade
Vi på RSA-gruppen jobbar på med installationen - en solpanel i taget!

Därmed inleds ett av de största åtaganden vad gäller solcellsinstallation som hittills startats av en skandinavisk kedja. Malmöbaserade RSA-gruppen har fått uppdraget att nu börja projektera och installera de första anläggningarna i södra Sverige. Målet för Biltema är att installera solpaneler på samtliga fastigheter och därmed säkra el-tillgången och minska klimatpåverkan.

För RSA-gruppen innebär uppdraget att den redan starkt växande företagsgruppen får visa sin kompetens och bredd som partner inom solcells- och energilösningar. Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare, berättar att man inom RSA-SOL är redo för projektet och att förberedelserna är i full gång. Marknaden i stort är glödhet och efterfrågan på RSA-gruppen vad gäller solcellsinstallationer är stor - såväl från privatpersoner och storföretag som från bostadsrättsföreningar.

”Vi på RSA SOL är enormt glada att kunna spela en viktig roll i detta jätteprojekt. Det är ett stort förtroende som Biltema ger RSA-gruppen och vi är redo att sätta igång arbetet med få upp anläggningarna på taken”
Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare för RSA-gruppen.

Investeringen är i miljardklassen för Biltema-koncernen och satsningen är ett steg i riktningen att bli helt självförsörjande på energi. Detta i linje med en omfattande hållbarhetsstrategi. (se Biltema:s pressrelease från 16 augusti 2022: Biltema installerar 1 miljon kvm solceller | Biltema Sweden (mynewsdesk.com)

”Genom att producera vår egen el lokalt med hjälp av solceller säkrar vi tillgång på energi och minskar vår miljöpåverkan. Förutom att förse våra varuhus och lager räknar vi med att kunna sälja tillbaka vårt överskott på sommarmånaderna och bidra till mer förnybar energi på marknaden.”
Adelina Voci, Vice VD Biltema Sweden AB .

Enligt Niklas Sjöberg, projektledare vid Biltema Real Estate, har samarbetet med RSA-gruppen växt fram under de senaste månaderna och avtal tecknades i veckan på de första anläggningarna:

”Det är glädjande att vi nu kan stata upp projektet. Vi känner oss trygga med RSA-gruppen som hjälper oss att förverkliga vår vision om solpaneler på våra fastigheter.”

Linda Clarin
Presskontakt
RSA-gruppen
linda.clarin@rsagruppen.se
0733-99 60 18

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2023
QNAP lanserar 25 GbE
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin