LATEST NEWS

- News from the industry

RobotCenter Laxå säljer Svetsrobotstation

En ny ABB svetsrobotstation till Ljungby Maskin
Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet att leverera Ljungby Maskins nya svetsrobot säger Krister Nordlund, VD RobotCenter Laxå AB. Ljungby Maskin AB har ju producerat hjullastare i 41 år och är välkänt och respekterat varumärke ute i världen. I Ljungby ligger den högproduktiva fabriken dit den nya svetsroboten kommer att levereras runt semestern.

RobotCenter Laxå har levererat ABB´s robotprogram och i huvudsak deras svetsrobotar i snart 20 år så vi känner att vi valt en mycket kompetent och trovärdig leverantör säger Rune Andersson, VD och ägare Ljungby Maskin.

RobotCenter Laxå har haft ett bra första kvartal med bl.a ett flertal intressanta exportordrar. Exempelvis såldes en begagnad svetsrobotstation till en ny potentiell exportkund i Finland.

Våra kunder finns över hela Sverige och som redan nämnts så exporterar vi även en stor del till länder i hela Europa inflikar Per-Ulrik Wier, ordförande RobotCenter Laxå.

RobotCenter Laxå erbjuder dessutom akutservice, årliga servicepaket, omflyttningar, utbildningar och robotsupport. Vi har mycket utbytesdelar på hyllan samt genomför reparationer av kretskort mm. När det gäller fabriksnya stationer så är RobotCenter Laxå certifierad partner till ABB och offererar, säljer och levererar ABB:s hela utbud av robotar, åkbanor och lägeställare.

Som alltid så finns det ett utbud av begagnade svetsrobotar, åkbanor, svetsutrustningar från Fronius inne till försäljning. Vi har dessutom ett förmånligt avtalspaket för alla våra kunder som ger dem ca 15 % rabatt på våra ordinarie timkostnader avslutar Krister.

Krister Nordlund
RobotCenter Laxå AB / VD/CEO
Contact information

Robotcenter Laxå AB

Mailing address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Visiting address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Region
Laxå
Örebro county
Sweden
Organization id:
556699-7093
Founded: 2006
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Robotcenter Laxå erbjuder:
Nya och begagnade svetsrobotar och robotlösningar.
Svetsutrustningar och reservdelar från Fronius, ESAB, Dinse, Binzel, ABB.
Reparationer av kretskort, motorer och elektronik till robotstyrsystem.
Ombyggnationer, säkerhetssystem, flytt, installationer.
Reservdelar, slitdelar, årlig service, akutservice.
Utbildningar
Som partner till ABB kan vi erbjuda hela deras program av robotar, lägeställare, åkbanor, processutrustningar m.m.
I många fall där man först inte tror att en automatisering är lönsam kan en begagnad robot göra underverk i kalkylen.
Ett första steg in i en robotiserad värld behöver inte kosta mer än några hundra tusen kronor.

Relaterade sökord

Welding robots

Contacts

Krister Nordlund
0734-000 812
Ante Lassuri
070-5659 172

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper