LATEST NEWS

- News from the industry

RobotCenter Laxå AB levererar till Sånna Smide

Sålt och levererat en ABB Svetsrobotstation
Sånna Smide AB är ett privatägt företag inom bygg och metallindustri med inriktning på byggnadssmide, industriservice samt tillverkning av skurna och bearbetade produkter. Företaget startades på 40-talet av Knut Löhr och inriktade sig då på bygg och betong. Sommaren 1973 började man även arbeta med smide och bildade Sånna Betong & Smide. Företaget togs under 90-talet över av Knuts söner. Idag ägs och drivs Sånna Smide AB av Bo Löhrs söner Mikael och Robert.

Vår nyinköpta robotcell är begagnad men helt genomgången av RobotCenter Laxå och väl anpassat efter våra behov säger Mikael Löhr, ägare. Vi har haft ett mycket bra samarbete med RobotCenter Laxå som är mycket kunniga inom Svetsrobotområdet.

Svetscellen består bl. a av en ABB IRB 2400 robot och lägeställare modell IRBP 250K. Svetsutrustningen kommer från Fronius och är en TPS400i.

Det som återstår nu är utbildningen vilket RobotCenter Laxå kommer att genomföra inom kort.

Våra kunder finns över hela Sverige och vi exporterar även en hel del robotstationer till länder i hela Europa säger Krister Nordlund, VD RobotCenter Laxå AB. Den senaste större exportleveransen gick till Estland innan semestern

Erbjudandet är innefattar även akutservice, årliga servicepaket, omflyttningar, utbildningar och robotsupport. Vi har mycket utbytesdelar på hyllan samt genomför reparationer av kretskort mm säger Krister Nordlund. När det gäller fabriksnya stationer så är RobotCenter Laxå certifierad partner till ABB och offererar, säljer och levererar ABBs hela utbud av robotar, åkbanor, lägeställare och kollaborativa robotar.

Vi har dessutom ett förmånligt avtalspaket för alla våra kunder som ger dem rabatt på våra ordinarie timkostnader avslutar Krister Nordlund.

Just nu så har vi ett flertal begagnade Fronius strömkällor inne för försäljning, även ett par begagnade svetsrobotar. En med ett styrsystem S4C+, robot IRB2400L/ lägeställare IRBP250K och en med S4C, IRB1400/ lägeställare IRBP250R så hör av er snabbt om intresse finns.

Välkomna att höra av Er
Krister Nordlund
RobotCenter Laxå AB / VD/CEO
Contact information

Robotcenter Laxå AB

Mailing address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Visiting address
Storängs­vägen 1
69530 Laxå
Region
Laxå
Örebro county
Sweden
Organization id:
556699-7093
Founded: 2006
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Robotcenter Laxå bildades 2006 av Krister Nordlund och Kenneth Johansson. Krister och Kenneth är fortfarande kvar som delägare medan övriga ägarposter sedan 2008 kontrolleras av LABS AB (Laxå Automationsbyggare)

LABS AB ingår i sin tur i WIER Group Holding www.wiergroup.se vilket ger oss tillgång till en stor kompetens och kapacitet inom områden som fixturering, simulering, tillverkning, ytbehandling, wireless communication, condition monitoring etc. Dotterbolagen och intressebolagen inom WIER Group omsätter idag drygt 175 Mkr.

Robotcenter Laxå erbjuder:

Robotlösningar
RobotCenter har en stor kompetens att genomföra allt från enkla standardiserade lösningar med bara en enkel robot till avancerade lösningar med ett flertal robotar i samverkan med andra maskiner eller hanteringssystem.

Genom vår bakgrund från ABB så har vi under åren byggt upp en mycket stark kompetens inom robotsvetsning, hantering, fräsning med robot varför vi kan optimera er process. Vi går igenom processen och lämnar förslag till optimering för att öka kvalitet och minska cykeltid.

Utbildningar
Vårt utbildningsprogam består av allt från handhavande av robot till avancerad programmering för både svets o hantering. Vi kan även skräddarsy ett utbildningspaket efter just Era behov. Utbildningen kan ske både hos oss och hos er.

Nya och Begagnade robotar och reservdelar
RobotCenter Laxå kan leverera både nya och begagnade robotar.
Som partner till ABB kan vi erbjuda hela deras program av robotar, lägeställare, åkbanor, processutrustningar m.m.
I många fall där man först inte tror att en automatisering är lönsam kan en begagnad robot göra underverk i kalkylen.
Ett första steg in i en robotiserad värld behöver inte kosta mer är ca 250 - 500 tkr.

Vi tillhandahåller även reservdelar till robotar, lägeställare, svetsutrustningar m.m.

Relaterade sökord

, Welding robots

Contacts

Krister Nordlund
0734-000 812
Ante Lassuri
070-5659 172

LATEST NEWS

- News from the industry
9/25/2023
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
9/22/2023
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso