Rida på Black Friday-vågen? - industritorget.com
TUESDAY, JUNE 02 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Rida på Black Friday-vågen?

Så här fångar du den innan konkurrenterna
Företag snubblar nästan över varandra i sin iver att få ut sina budskap inför Black Friday, som i år infaller 29 november. Då Black Friday nu har blivit en grej även i Sverige innebär det bland annat att många företag skickar ut enorma mängder e-postmeddelanden till potentiella kunder, fyllda med erbjudanden om reducerade priser och kampanjer, som de verkligen inte har råd att missa.

Som ett resultat av alla dessa utskick, översvämmas kundernas inkorgar med mail om erbjudanden inför Black Friday. Ända sedan sommarledigheten har företagens försäljnings- och marknadsavdelningar planerat inför sina höstkampanjer, med särskilt fokus på helgdagarna. Men hur kan just ditt företag nå framgång och sticka ut, när alla andra också försöker surfa på samma våg? Svaret är enkelt – Det gäller att fånga vågen innan de andra ser den och att använda rätt surfbräda för att sedan rida på vågen. Här följer några övergripande tips för att skapa en framgångsrik Black Friday-kampanj:

Timing är A och O. Vi är alla rädda att vi ska missa tåget, men genom att påbörja din e-postkampanj alltför tidigt kan dina noggrant förberedda e-postmeddelanden glömmas bort redan innan kampanjen ens har startat. En enkel lösning för detta är en kampanj som är utspridd över tid. Engagera din kund ungefär två veckor innan Black Friday, följ upp detta med en teaser några dagar innan och skicka en kort påminnelse dagen efter (om din kampanj fortfarande pågår). Naturligtvis är kvalitet viktigare än kvantitet. Därför bör du inte bombardera din målgrupp med dagliga e-postmeddelanden, utan istället planera din tidslinje noggrant.

Använd dina data på ett smart sätt. Ingen kund är den andra lik och därför bör inte heller dina meddelanden vara det. Visade t ex några av dina kunder ett stort intresse för skor under förra årets Black Friday? I så fall bör du skicka dessa ett meddelande med inriktning på just skor. Om du segmenterar smart, genom att förse din målgrupp med innehåll som uppfyller deras behov, så kan du öka effektiviteten i dina utskick.

Se till att sticka ut. När du nu skickar ut dina e-postmeddelanden vid rätt tidpunkt och med rätt kundanpassad information, så har du en viktig uppgift kvar – nämligen att maximera möjligheterna att dina meddelanden faktiskt läses av mottagarna. Ta inte bara en ordentlig titt på ämnesraden (det är det första som fångar ögat), utan även på layouten för din e-post. Är den också anpassad för mobiler?

Och förstår mottagaren omedelbart syftet med meddelandet? Du kanske inte vill vara övertydlig, men du vill att mottagarna snabbt ska kunna se vad du har att erbjuda dem, utan att de behöver anstränga sig för mycket.

Sälj inte nonsens. Alla stöter vi på dem då och då: "upp till 50%"-rabatterbjudande som i slutändan visar sig vara bara fem procents rabatt. Var transparent och ärlig med vad du erbjuder. Kunder får inte bara dina meddelanden, utan bombarderas med mängder av andra kampanjer, som de kommer att jämföra med dina. Kunder måste snabbt kunna få en bild av vilken rabatt du har att erbjuda och hur den relaterar till andra företags marknadsföring.

Glöm inte kundvagnen. Dina e-postmeddelanden inte de enda kunderna får. Så det finns en god chans att en kund som klickar på din länk redan har olika erbjudanden öppna framför sig på skärmen. Köpprocessen kan resultera i en djungel av öppna flikar och glömda kundvagnar. Ställ därför i förväg in ett automatiskt e-postmeddelande som kunden får så snart kundvagnen lämnas obevakad, där du ännu en gång betonar den största fördelen med din Black Friday-kampanj.

Använd alla dina kanaler. Även om ovanstående tips främst handlar om e-post, så är dina andra kanaler (som t ex sociala medier o vanlig post) också mycket viktiga för en framgångsrik kampanj. Genom att integrera alla dina kanaler och bredda din kampanj kan du nå den största publiken.

Av: Inken Kuhlmann-Rhinow, Marketing Director EMEA, HubSpot

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
5/26/2020
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
5/25/2020
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Advertisements