LATEST NEWS

- News from the industry

Rexel erbjuder ett energi­lager som du kan hyra ut

Både äta kakan och ha den kvar
Nu går det att investera i ett batterilager för bostaden, få de kostnadsbesparingar det innebär för hushållets energikostnader, och samtidigt tjäna pengar på att hyra ut batteriet. Som bonus är du då också med och bidrar till en balanserad och stabil elförsörjning.

- Här kan du som britterna säger ”både äta kakan och ha den kvar”. Det är inte så ofta man kan det, säger Peter Litzén, sol- och batterilager-expert på Rexel.

Rexel lanserar nu ett system för energilagring från Goodwe. Med detta går det att generera nya typer av intäkter från sin egen anläggning. Genom att kunna koppla upp sitt energilager, läs batteri, i ett nätverk av andra batterier kan man vara med och hjälpa till att balansera elnätet på ett säkert och pålitligt sätt. Om sedan tillräckligt många är med i nätverket av batterier blir den totala effekten stor, och på så sätt kan man både snabbare och mer hållbart balansera elnätet vid toppar och dalar. Systemet från Goodwe är godkänt för uppkoppling på elnätet och anslutet till Svenska Kraftnät via Checkwatt.

- Tittar man på siffror från de senaste två åren så har ett batteri på 15 KWh genererat en intjäning på omkring 30 000 kr per år om man hyrt ut det för nätbalansering, säger Peter Litzén.

Det moderna energilagringssystemet från Goodwe möjliggör för kunder att hyra ut sitt batterilager till nätet alternativt spara energi och använda den vid optimal tidpunkt, samtidigt som de kan generera intäkter genom att sälja överskottsel till elnätet. Nu erbjuder Rexel två olika produkter i sitt utbud.

• Goodwe GW 5k-10k ET Plus+: Ett avancerat energilager med en kapacitet på 5-10 kWh, inklusive stöd för nödströmförsörjning, främst för hushåll.

• Goodwe GW 15k-30k ET: Ett kraftfullt energilager med en kapacitet på 15-30 kWh, utformad för större anläggningar och företag.

Med Rexel som återförsäljare av energilagar kan kunder vara säkra på att de väljer en pålitlig och kvalitativ produkt. Detta differentierar oss i branschen och stöder vår strategi som ledande leverantör av energilösningar. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden för att möta deras behov av energieffektivitet och hållbara lösningar.

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2023
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
11/23/2023
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
11/22/2023
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
11/21/2023
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
11/20/2023
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen