LATEST NEWS

- News from the industry

Rekordpris när Volvo BM 6300 byter ägare

Jakten på den försvunna grävlastaren
För många är barndomens leksaker och hobbies lika med stort nostalgiskt skimmer. En som lär skriva under på den beskrivningen är Calle Axelsson. I många, många år har han letat efter sin guldmaskin från uppväxten: en Volvo BM 6300-grävlastare. Tills nu. När det perfekta exemplaret dök upp klaravik.se var det inte mycket att tveka på. Efter en het budgivning, som till sist gav ett rekordpris för modellen, blev klassikern från år 1990 hans.

Calle Axelsson är vd och delägare i familjeföretaget i Södertäljebaserade AB Styrhytten. Och det är där, i samma bolag, hans stora intresse till Volvo BM 6300 tar sin början. När det familjeägda företaget startade 1988 utgjordes ryggraden i företaget av just en Volvo BM 6300. En maskin som Calle kom att trivas i

– För mig ÄR Volvo BM 6300 min barndom. Maskinen är så starkt förknippad med företaget som jag driver och vårdar. Det faktum att BM 6300 faktiskt bidragit till det vi är idag gör också att betydelsen känns extra stor, förklarar Calle.

Jakten på den försvunna grävlastaren

Den ena av två ursprungliga BM-grävlastarna som var med från starten finns kvar i företaget. I säkert förvar. Jakten på att återfå andra maskinen? Där har länge Calle grävt en allt djupare grop.

– Jag har letat i många år. Men jag tror att just den maskinen gått skroten. Och jag har inte heller lyckats hitta ett exemplar som uppfyllt min kravbild. Men när jag såg den här, som dessutom hade ett chassinummer några få nummer från vår ursprungliga maskin, kändes det nästa för bra för att vara sant.

Exemplaret som Calle refererar till är ovanligt. Inte minst när det kommer till användning och slitage. Sedan tillverkning har den (bortsett demokörning) tillhört Nobelgymnasiet och Karlstads kommun.

– Den har använts i utbildningssyfte sedan 1992. Som jag förstår det är drygt 6000 timmar inte särskilt mycket med tanke på åldern, utan att uppemot 20 000 timmars drift är det mest vanliga. Så jag hade på känn att det kunde bli intresse, men inte i den här omfattningen, säger Mikael Smedberg på Nobelgymnasiet.

“En del av vår företagshistoria”

Efter 188 bud stod det klart att exemplaret krossade den tidigare rekordnoteringen (hos Klaravik) på 352 000 kronor. Med rekordpriset som sträckte sig flera hundra tusen kronor över den senaste toppförsäljningen hamnade till sist BM 6300-favoriten i Calles efterlängtade ägo.

– Det var många om budet. Men eftersom maskinen betyder så mycket för mig personligen och företaget så kände jag snabbt att jag inte kunde låta chansen passera, säger han och avslutar:

– Den ska absolut inte gå i produktion, utan kommer att äras med en fin och värdig plats som ett samlarobjekt för att visa vår företagshistoria. Det känns smått fulländat att den är vår nu.
För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31
Contact information
Mailing address
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Visiting address
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands county
Sweden
Organization id:
556881-8693
Founded: 2012
Employees: 190
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Klaravik

All 1500 objects by this company

Contacts

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
054-774 52 31

Videos

Klaravik - Så funkar det

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet