TUESDAY, JUNE 22 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Protolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitet

Världens snabbaste digitala tillverkare av skräddarsydda prototyper och delar i små volymer, lanserar i veckan sin nya och innovativa e-handelsplattform i Europa.
Protolabs, som arbetar med tusentals produktutvecklare, ingenjörer och inköps-team runt om i världen, kommer även att rulla ut plattformen i Nord- och Sydamerika i januari nästa år.

Den nya plattformen är ett svar på det hela tiden ökande behovet av snabbare produktutveckling, mer utvecklade projektledningsverktyg och fler valmöjligheter. I en värld präglad av tillverkning på begäran erbjuder den nya plattformen en mer effektiv och omfattande resurs för utvecklingsingenjörer idag och i framtiden.

Lanseringen kommer dessutom i en tid då teknik- och tillverknings-branscherna runt om i världen brottas med extrema utmaningar på sina respektive marknader, såväl som i leveranskedjan.

Bjoern Klaas, Vice President med ansvar för Protolabs i Europa säger: “Dagens fokus ligger mer än någonsin på snabbhet och att se till att nya produkter är antingen först ut på marknaden, eller färdiga då slutkunden behöver dem. Det är därför väldigt spännande att kunna lansera vår helt nya e-handelsplattform i Europa den här veckan.”

Den nya digitala plattformen gör det betydligt enklare för användare att hantera sin prototyp- och on-demand-tillverkning. Liksom den tidigare plattformen ger den en analys och kostnadsofferter för tillverkningen av delar (Design for Manufacturability DFM). Men den nya plattformen har ett mer intuitivt, användarvänligt och ännu snabbare gränssnitt.

Rich Baker, Chief Technology Officer på Protolabs tillägger: “Snabbhet i test av delar, snabbhet i att få ut produkter på marknaden, snabbhet i produktionen, genom hela produktens livscykel - alla dessa delar har alltid varit viktiga, i alla projekt. Men nu ser vi dessutom helt oväntade utvecklingar på många marknader, pådrivet av kundefterfrågan och av den pågående pandemin, och tack vare teknologiska framsteg inom tillverkning, står innovationens dörrar på vid gavel för att göra det enklare för leverantörer och deras kunder att snabbt ändra riktning. Den flexibiliteten är ofta skillnaden mellan framgång och misslyckande.”

Den nya plattformen ger användare möjlighet att skapa projekt med många uppladdningar, offerter kan delas med arbetskollegor, kostnadsberäkningar baserade på projektspecifikationer visas i realtid, och plattformen kan användas för alla Protolabs tre tillverkningstjänster – 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning – allt på samma plattform.

För att hjälpa kunder välja mellan prototyp- och on-demand-tillverkning i Protolabs tjänst för formsprutning, har den nya plattformen ett prisverktyg som jämför de båda alternativen mot varandra. Verktyget ger användare total översikt över kostnaderna – där priset visas i realtid i takt med att antalet delar ändras.

Den nya tjänsten för on-demandproduktion inkluderar stöd för verktygstillverkning (bridge tooling), insatser för att hantera akuta supply chain-problem samt stöd under hela produktens livscykel. Kunder kan även dra nytta av garanterat livslångt underhåll och ägarskap av formar.

Bjoern Klaas avslutar: “Vi är den ledande industriella leverantören av delar i små volymer, med hög mix inom 3D-printning, CNC-bearbetning och formsprutning. För att kunna fortsätta vara ledande ger vi våra kunder ännu större kontroll med hjälp av vår nya e-handelsplattform och våra erbjudanden inom on-demandtillverkning.

“För 21 år sedan revolutionerade vi produktionsbranschen genom att automatisera den traditionella tillverkningsprocessen. Och nu revolutionerar vi återigen med denna nya plattform. Det är en spännande tid för tillverkningsbranschen. När kundernas behov ändras, måste leverantörskedjan spela sin roll och erbjuda snabbare och mer flexibel tillverkning.”

Via produktionsanläggningar på tre kontinenter hjälper Protolabs sina kunder accelerera produktutvecklingen inom en rad branscher inklusive fordons- och flygindustrin, medicin, tung industri samt elektronik. Andra nyligen genomförda investeringar är bland annat en expansion av det Europeiska huvudkontoret i Telford, Storbritannien, till ett värde av cirka 57,5 miljoner kronor (5 miljoner pund) för att stödja en ökad efterfrågan på CNC-bearbetning och formsprutning, samt en investering på cirka 155,5 miljoner kronor (15 miljoner euro) för bygget av en helt ny anläggning för 3D-printning i Putzbrunn, Tyskland.

Företaget tillverkar generellt 1 till 50+ 3D-printade delar på 1 till 7 dagar, 1 till 200+ CNC-frästa delar på 1 till 3 dagar och 25 till 10 000+ formgjutna delar på 1 till 15 dagar.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/14/2021
Krea lanserar ny rådgivningstjänst för större finansieringsaffärerSchneider Electric och Polarbröd utökar samarbetet när nya bageriet i Älvsbyn växer framUtvärdera din affärsmodell för lönsam tillväxtConcentric AB tillkännager ett nytt kontraktIntec fortsätter tillväxtresanByggPartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifieringW3 Energy tecknar operativt avtal med LuxcaraEY har utsett världens främsta entreprenör
6/11/2021
Stor leverans till Pan Rental: ”Våra kunder vill köra Volvo”Ytskyddsbeläggning för dricksvatten-applikationerStålservice i Nyköping AB har investerat i en ny bandsågautomatFlexibel säkerhet för formsprutningDe 12 vanligaste misstagen vid köp av arbetsbelysning DICTATORS system för dörrslussar är det smartaste och enklaste Interlock­systemet på marknaden!Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rullaNy konsultjätte på den svenska marknaden tar krafttag med digitaliseringRejlers får förnyat förtroende från ElviaVäderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”NCC moderniserar reningsverk i UppsalaNu försvinner stenarna från Södra PortenTvå år med Dachser Air & Sea Logistics Sweden
6/10/2021
Ethernet-switchar för fältapplikationerVBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapSvenska spelindustrin under Corona-pandeminGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschen
Advertisements