LATEST NEWS

- News from the industry

Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetens

v
Från att producera snusdosor en 10-dels sekund snabbare till att ta fram ett avancerat system för blodanalys. För att kunna möta kraven från dagens kunder krävs det spetskompetens på absolut högsta nivå inom konstruktion och simulering.
Möt Jelmtech – årets första ambassadör för Elmia Subcontractor – som hjälper svensk tillverkningsindustri att hitta nya vägar till att nå den optimala produkten.

Ger syre åt industrin

För Jelmtech kan ena dagen handla om att utveckla en bakluckemonterad cykelhållare tillsammans med Thule, den andra dagen om att ta fram en publik laddstolpe år Garo.

Expertisen finns främst inom plastkonstruktioner och det är där som Jelmtech kan göra skillnad genom materialval eller produktionsmetoder.

Oavsett projekt är Jelmtech en möjliggörare. Syret i det industriella blodomloppet.

– Är man liten behöver man oftast vara specialiserad och vår specialisering är tydlig – vi vill snarare bli ännu spetsigare än bredda oss. Nu har vi även lagt till hållbarhet som en affärsdel vilket spetsar oss och gör det enklare för oss att hjälpa och guida kunderna till det bästa materialvalet. För att kunna göra de korrekta besluten måste det finnas en tydlig översiktsbild över hela problematiken och trots att vi lägger till ett affärsområde menar jag att det spetsar till vår kompetens, säger Carl-Fredrik Emilsson.

Expertis gör skillnad

Själva kallar de sig för utvecklingspartner – kundens förlängda utvecklingsavdelning som kan jobba mer effektivt och kapa ledtiderna. Allt med målsättningen att skapa den ultimata produkten utifrån kundens krav.

Ett tydligt exempel är samarbetet med Swedish Match som varje år tillverkar runt 300 miljoner snusdosor. Själva produkten i sig är kanske inte särskilt avancerad men volymen innebär att varje sekund på produktionsbandet gör stor skillnad.

– Vem som helst kan rita en rund dosa, men när vi fick jobbet var det för att optimera funktionen för att kunna producera den en 10-dels sekund snabbare. Den tidsvinsten gör att de har tjänat in vårt utvecklingsprojekt på kort tid, säger Carl-Fredrik Emilsson.

Elmia Subcontractor är tillverkningsindustrins hjärta

En innovationsarena som syresätter industrin och stärker branschen i Sverige på en global marknad. För att tydliggöra detta utser Elmia Subcontractor varje år ambassadörer för mässan som genom sin verksamhet och innovationsförmåga ger tillverkningsindustrin extra syre och kraft in i framtiden.

Årets första ambassadör är Jelmtech som jobbar med produktutveckling inom branscher som medicinteknik, elmateriel, fordonsindustri, skyddsutrustning och fritidsprodukter.

– Vi gör verktygsanpassade konstruktioner som är designade och konstruerade för optimal produktion. Vi tänker bara produkt och att det ska bli så optimalt som möjligt för vår kund, säger Carl-Fredrik Emilsson, vd på Jelmtech.

Läs ett längre reportage om Jelmtech HÄR.
Contact information
Mailing address
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
Elmia Subcontractor is the leading arena for knowledge, innovation and the manufacturing industry of the future.
It is when knowledge meets and skills combine that innovation occurs.

Elmia Subcontractor is the heart of the industry, providing it with oxygen, energy and momentum for three effective days. It brings together thousands of like-minded people to share knowledge, create innovations and do business right on the hall floor. On site. With 1,200 exhibitors from about 30 countries, unique conditions are created for business development and profitable deals.

Welcome 12-14 November 2024

Contacts

Fredrika Ottosson
-
Maria Vårenius
036-15 20 00

Videos

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling
Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Lundbergs Pressgjuteri

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Firar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsa
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo