MONDAY, JANUARY 20 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

PR-Plast Investerar för en ljusare framtid

Det Jämtländska företaget PR-Plast har investerat i en mer hållbar framtid av mångmiljonklassen.
Med en ny och effektiv CNC-maskin för plastbearbetning och ny LED-belysning blir det både energieffektivt och ljust i företagets produktionslokal i Östersund.

För PR-plast är det viktigt att hänga med på energieffektiviseringståget. Företaget känner ett ansvar i att hålla en acceptabel nivå vad gäller energiförbrukning, vilket var huvudanledningen till att PR-Plast med stöd av Region Jämtland Härjedalen investerade i energieffektiviseringen.

”Vi arbetar med plast som är en ändlig produkt, men plasten vi använder är 100% återvinningsbar, i den aspekten har vi kommit långt. Vi köper även in all el från Jämtkraft som är 100% förnybar och återvinner all spillvärme i processen för uppvärmning av lokalerna. Ett av våra miljömål har varit att minska elförbrukningen ytterligare och då var bland annat lamporna en given del i att nå våra hållbarhetsmål”, säger Johan Wallin, VD på PR-Plast.

Investeringen av LED-lampor resulterade i en reducering av elförbrukningen med 55% jämfört mot den äldre belysningen, men PR-plast såg fler möjligheter och investerade även i en ny CNC-maskin med ökad kapacitet och lägre elförbrukning.

”Vi såg en möjlighet i att ersätta två äldre maskiner med en ny och mer effektiv CNC-maskin och på det viset få ner energiförbrukningen ytterligare. Med den nya maskinen har till och med produktionskapaciteten ökat något. Att arbetsmiljön också förbättras är ytterligare ett positivt utfall av investeringarna.” Avslutar Johan Wallin

Fakta

CNC-Maskin:

HG Grimme P-T-F 25-12 Tandem

Max bearbetningsmått (3D) 2550x2450x800mm

Bearbetning av vakuumformade plastdetaljer

Belysning:

Ca 200 lysrörsarmaturer ersatt med ca 76 led-armaturer. 55% förbättrad elförbrukning i jämförelse med den gamla belysningen och med bättre ljus.

IUC Z-GROUP - strategisk utvecklingspartner för jämtländsk industri

PR Plast AB i Östersund tillverkar vakuumformade produkter i termoplast till såväl stora som små kunder i alla branscher.

Vi hjälper dig hela vägen, från produktutformning till färdigmonterad plastdetalj. Med lång erfarenhet, hög teknisk kompetens och egen verktygstillverkning garanterar vi en trygg process och snabb leverans.
Contact information
Mailing address
Odenskogs­vägen 40
83148 Östersund
Visiting address
Odenskogs­vägen 40
SE-83148 Östersund
Region
Östersund
Jämtlands county
Sweden
VAT number:
556514-2949
Founded: 1972
Employees: 20
Vakuumformning av av plastdetaljer på legobasis
Egen verktygstillverkning och CAM beredning av bearbetningsprogram till CNC fräsar
7st vakuumformningsmaskiner, med största formningsyta 2960 x 1690mm.
7st 5-axliga CNC fräsar för efterbearbetning.
2st 3-axliga CNC fräsar för verktygstillverkning.
Limning, ultraljudssvetsning, stansning, montering.
Företaget är certifierade enl. ISO 9001:2008 och 14001:2004.

Certifications

AAA – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

JP Olsson
063-57 55 69
073-575 87 85
Johan Wallin
063-57 55 59
Gösta Ekman
063-57 55 57
Fredrik Näslund
063-57 55 67
Lars-Olov Sundberg
063-57 55 58

LATEST NEWS

- News from the industry
1/13/2020
15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
1/10/2020
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
1/9/2020
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
1/8/2020
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraftenHexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)Swepart Transmission har investerat i en Fanuc Robocut trådgnistmaskin CareTrack ingår nu som standard för utvalda kompaktmaskiner från VolvoPanasonic förbättrar effektiviteten i populär luft-vattenserie Stor kunskapsbrist bland svenskarna om privat cybersäkerhet Sveriges nya mässhotell byter namn till Quality Hotel Arlanda XPONetgain öppnar kontor i GöteborgLuleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetetPressinbjudan frukostseminarium25 intressanta fakta om distansarbete inför 2020Från organiskt avfall till näringsrik jordförbättring på fem dagar
1/7/2020
Busch Vacuum Solutions har utsetts till ”World Market Leader 2020”Ny normbrytare lanseras av Sontheimer under kommande årskiftetEgmont investerar i ledande norsk digital byråProline Promag W 300/400/500Eldrivna kylfordon för fossil­fria livsmedels­leveranser i stadsmiljöHon vill utveckla det digitala ledarskapet i grundskolanSh Industri förvärvar APJ Betong & anläggningsteknik AktiebolagSatsning på små och medel­stora företagDe blev årets kvinnliga entreprenörerSöderberg & Haak växlar upp i Stockholm och MälardalenHydroscand erbjuder nu Filter Regulator KitXERVON förvärvar AC StällningsmontageRiksbyggens Brf Viva nominerad till World in Property AwardNytt vasst life science projekt!Första företaget klart för etablering på DuvehedÄlvsbyhus - landets största småhustillverkare 20 år i följd!
1/3/2020
Atlas Copco slutför förvärvet av tysk leverantör av appliceringslösningar
Advertisements