Powerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning - industritorget.com
SUNDAY, MAY 31 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Powerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning

Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, lanserar ett nytt dual channel kraftaggregat för marin motorstyrning.
ENMA500D24/2x27-CC, baserad på en robust plattform för tuffa miljöer, har två isolerade 27V/20A utgångar och en total effekt på 540W. Kraftaggregatet har ett robust IP56 hölje, är mekaniskt utformat för effektiv konduktionskylning, och uppfyller DNV/GL normerna.

Fartyg av alla typer och storlekar är fulla av elektrisk och elektronisk utrustning som är beroende av robust och säker strömförsörjning, från lågeffekt DC/DC omvandlare för utspridda sensorer till högeffekt DC generatorer som matar hela fartyget. För många applikationer kan marina COTS (commersial off-the-shelf) kraftaggregat användas, medan andra har specifika krav och kräver unika lösningar anpassade till applikationen.

Ett exempel är de servomotorer som manövrerar Fast Switched Valves (FSV) för t.ex. säkerhetsfunktioner i bränsleinsprutningspumpar, styrbara propellrar och drivmotorstyrning.

FSV bygger på servomotorer som med högsta möjliga säkerhet styr vätskeflöden, ofta i system där fel helt enkelt inte får inträffa. Tillverkarna av FSV använder därför ofta två oberoende kraftaggregat, för att garantera redundans. Då utrustningen ofta sitter i trånga utrymmen med krävande miljö är det många gånger en utmaning vid installationen att få plats med dubbla aggregat.

PRBX har, baserat på sin gedigna kunskap och erfarenhet av att konstruera kraftlösningar enligt DNV/GL normerna för den marina industrin, utvecklat ett högintegrerat isolerat dual channel kraftaggregat, ENMA500D24/2x27-CC.

Avsett för installation i krävande miljöer har ENMA500D24/2x27-CC ett robust IP56 hölje, motståndskraftigt mot höga tryck och vattenöversköljning. Helt slutet för att uppfylla IP56 är ENMA500D24/2x27-CC DC/DC aggregatet utformat och optimerat för konduktionskylning. Två laterala kylkroppar ombesörjer värmetransporten från komponenterna till omgivningen på höljets utsida.

Avsedd att matas från den vanliga 24V distributionen har ENMA500D24/2x27-CC DC/DC ett brett inspänningsområde på 18 till 36V och klarar ett spänningsfall ner till 10V i 10 sekunder. ENMA500D24/2x27-CC levererar 27VDC / 20A och en total effekt på 540W. Verkningsgraden överstiger 85%.

Utöver sitt huvudsakliga användningsområde, säkerhetsutrustning som kräver redundant strömförsörjning, kan ENMA500D24/2x27-CC också användas för applikationer som inte kräver redundans, men erfordrar två oberoende utgångar. Enheten ger då två 27VDC isolerade utgångar. Den totala effekten är även i det fallet 540W, men kan balanseras från 540 W på en utgång och 0W på den andra till vilken annan mix som helst.

ENMA500D24/2x27-CC är skyddad mot reverserad polaritet på ingången, kortslutning på utgången, övertemperatur, överspänning och överström. Den är utformad i enlighet med EN60068-2-x och uppfyller säkerhetsnormen EN 60950.

För mer information
Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.com

LATEST NEWS

- News from the industry
5/25/2020
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Advertisements