LATEST NEWS

- News from the industry

Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskap

Entreprenörer från över 45 länder tävlar om titeln
Torsdag 8 juni i Monaco avgörs vem som blir världens främsta entreprenör. Sveriges representant i EY World Entrepreneur Of The Year 2023 är Peter Carlsson, vd och grundare av Northvolt, som just nu driver igenom en av de största industriinvesteringarna i modern tid för att möjliggöra omställningen till förnybar energi.

Ingen tidigare entreprenör från Sverige har vunnit EY World Entrepreneur Of The Year, som är världens främsta utmärkelse för entreprenörer. I år tävlar entreprenörer från över 45 länder om titeln. Årets världsfinal hålls 6-9 juni i Monaco där Sverige representeras av Peter Carlsson som i februari utsågs som vinnare av en oberoende nationell jury under den svenska finalen i Stockholms Stadshus.

Peter Carlsson grundade Northvolt tillsammans med Paolo Cerruti 2016. Idag är företaget europeiskt ledande i batteriproduktion med över 4500 anställda från över 110 länder, och har knutit till sig kunder som globala tillverkarna Volkswagen, BMW, Scania och Volvo Cars. Expansionen fortsätter med planer för fler fabriker med målet att fortsätta utveckla det mest hållbara batteriet i världen för att möjliggöra omställningen till förnybar energi.

– Att bygga en helt ny industri i Europa kommer med stora utmaningar, men det är en rejäl förmån att få göra det tillsammans med över 4500 kvinnor och män som har anslutit från hela världen för att de tror på samma sak. Det ska bli intressant att diskutera det arbetet med juryn och träffa andra som är på liknande resor, säger Peter Carlsson.

Den oberoende juryns motivering vid den nationella finalen lyfte Peter Carlssons egenskaper som en modig visionär och den innebörd som hans entreprenörskap har haft för att sätta Sverige på kartan som en betydande aktör för den gröna omställningen, både nu och för framtiden.

– Det är upplyftande att se hur Sverige fortsätter att fostra entreprenörer som gör ett avtryck internationellt och påverkar världen i en positiv riktning. Peter Carlssons historia och Northvolts framfart är en inspiration för många. Vi är stolta över att ha honom som representant för Sverige. Nu håller vi tummarna och önskar honom lycka till, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Det är en oberoende internationell jury som utser vinnaren på kvällen den 8 juni och de följer en noggrann process utifrån fyra globala kriterier. Läs om årets finalister här.

Mer information om EY Entrepreneur Of The Year: www.eoy.se

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige