MONDAY, DECEMBER 16 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Parksters grundare tog hem priset som södra Sveriges främsta entreprenör

Under måndagskvällen på Malmö Opera utsågs Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, till södra Sveriges främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes dessutom Karolin Jeppsson från Malmöbolaget DOFAB AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, John Ekström och Nicklas Nordbergh från John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Nina Andersson från Blomdahl Medical AB i Halmstad mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, tog emot utmärkelsen som region Syds främste entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln under måndagskvällen på Malmö Opera. Parkster AB, med huvudkontor i Lund, ligger bakom en av landets största parkeringsappar. Bolaget grundandes 2012 och omsätter idag över 330 miljoner kronor. Parkster har idag över en miljon användare och avtal med kommuner, p-bolag och fastighetsägare i drygt 150 städer. Man har också inlett en internationell satsning med öppningen av ett kontor i Tyskland.

– Vi är nog många som lovordat Parkster när vi snabbt och enkelt har förlängt vår parkeringstid direkt från mobilen. Henrik Hallgren har skapat en produkt som verkligen förenklar livet för användarna. Parkster har haft en fantastisk tillväxt sedan starten och har på kort tid etablerat sig över hela landet. När Parkster nu satsar internationellt har vi inga tvivel på att tillväxten kommer accelerera ytterligare. Henrik Hallgren är en mycket värdig vinnare som vi även tror har goda chanser vid den nationella finalen i Stockholm i januari, säger juryordförande Mia Rolf.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Mia Rolf, Ideon Science Park, Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Twilio Inc, Gull-Britt Jonasson, Finja Betong, Per Hidénius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox.

Juryns motivering löd:
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Under galakvällen på Malmö Opera delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Karolin Jeppsson från DOFAB AB, tillverkare av skräddarsydda fönster, dörrar och portar. John Ekström och Nicklas Nordbergh från modebolaget John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Nina Andersson från Blomdahl Medical AB.

Samtliga vinnare från region Syd kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus.

Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Temat för årets tävling är ostoppbar, vilket handlar om att våga gå sin egen väg och göra något konkret av sina drömmar. Årets fyra vinnare i region Syd är verkligen fantastiska exempel på entreprenörer som gjort just detta. Från Henrik Hallgren, som tröttnade på parkeringsböter och skapade en av landets mest använda parkeringsappar, till modeintresserade John Ekström och Nicklas Nordbergh som skapat ett eget modemärke med egna butiker och e-handel. Årets startfält var mycket starkt och jag vet att juryn haft svårt att utse årets vinnare, men det är fyra fantastiska entreprenörsbolag som gått vidare till den nationella finalen i Stockholm. Vi önskar dem alla ett stort lycka till, säger Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Syd.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070-318 68 25, stefan.dahlin@se.ey.com
För mer information: www.eoy.se
Bilder från finalen: www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Henrik Hallgren, Parkster AB
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Årets kvinnliga stjärnskott – Karolin Jeppsson, DOFAB AB
Entreprenören har byggt hela sin verksamhet på hållbarhet, långsiktighet och kvalitet och har genom ett gediget arbete erhållit stort förtroende på marknaden och kunnat bibehålla långa kundrelationer. Med omtanke om både personalen, kunderna, miljön och omvärlden har entreprenören hittat en nisch där man i stort sett saknar konkurrenter. Genom att säkra leverantörsled och material har entreprenören kunnat växa stadigt och stabilt, med ökande efterfrågan och har fortfarande bara skrapat på ytan av marknadsandelen. Vi ser stor potential i både entreprenören och företaget.

Årets manliga stjärnskott – John Ekström och Nicklas Nordbergh, John Henric AB
Dessa entreprenörer har verkligen utveckling i sitt DNA, och har byggt upp en fin verksamhet från grunden i en bransch som borde vara mättad. De har i positiv framåtanda mött flertalet svåra utmaningar och hanterat dem alla genom att implementera en vilja till förändring i hela verksamheten. Med kraftfulla målsättningar, ett enormt driv att utveckla både sig själv och bolaget, går dessa entreprenörer mot en mycket spännande framtid.

Bästa internationella tillväxt – Nina Andersson, Blomdahl Medical AB
Med en svensk innovation och ett brinnande intresse för målgruppen, har denna entreprenör lyckats öppna distributörsled både i Sverige och utomlands och har byggt en plattform och en unicitet för att kunna växa internationellt i en bransch som är hårt konkurrensutsatt. Entreprenören har själv gjort en fantastisk resa inom bolaget som är beundransvärd och har genom strategiska val manövrerat bolaget till framgång.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Regionfinaler i Sverige 2019
Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå

LATEST NEWS

- News from the industry
12/10/2019
Nytt rekord i nordisk vind­krafts­produktionStort intresse för GKN Aerospace på internationell rymdkonferensUnik teknik minskar farligt damm vid asfaltsfräsningPressinbjudan: AI inom industri och samhälle
12/9/2019
SAS presenterar första flygplanet av modellen A350Solör Bioenergi växer vidare genom fjärrvärmen i BollebygdNytt projekt ska ge kunskap om metallens ursprungNy metod minskar energi­förlusten vid avfalls­förbränningUndvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathanteringInterroll får sorterarorder från Actemium Lyon Logistics för franska postnav Derome fortsätter den framgångsrika satsningen i SkåneSvensk arkitektur prisas dubbelt i ”VM i arkitektur”Kvinnokraft driver Power One​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
12/6/2019
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
12/5/2019
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
12/4/2019
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
12/3/2019
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i Bollstabruk
Advertisements