LATEST NEWS

- News from the industry

Parker lanserar den nya pressmaskinen 85CE-PDP

För ökad flexibilitet och produktivitet
Parker Polymer Hose Division Europe, en division av Parker Hannifin, världsledaren inom rörelse- och styrteknik, presenterar idag lanseringen av en flexibel pressmaskin (85CE-PDP). Den nya enheten blir en del av Parkers stora sortiment av bärbara pressmaskiner och ökar produktiviteten och mångsidigheten vid mindre slangmonteringsbehov samt erbjuder fler flexibla alternativ för kunderna.

Parkers nya 85CE-PDP-pressmaskin erbjuder ett effektivt och flexibelt sätt att pressa slangar var som helst, oberoende av strömförsörjning och lufttillförsel. Detta gör slangpressningen mycket mer produktiv eftersom slangar kan pressas elektriskt istället för manuellt.

85CE-PDP fungerar med alla sladdlösa skruvdragare som säljs i butik. Detta gör den flexibel att använda, särskilt inom jordbruk, skogsbruk, på byggarbetsplatser och för mobila hydrauliska tillämpningar. Den kan användas var som helst utan behov av speciella kraftuttag, andra strömkällor eller lufttillförsel. Tillsammans med de befintliga pressverktygen från Parker, Karrykrimp 1 och 2, gör den att ännu fler flexibla och produktiva alternativ för pressning av slangkopplingar blir tillgängliga.

Pressmaskinen 85CE-PDP har en flödeshastighet på upp till 2,2 (0,68) l/min och ett nominellt tryck på 70 MPa (700 bar). Trycket kan mätas med den integrerade punkten för provtryckning. Den har en förinställd tryckavlastningsventil på 700 bar som kan justeras manuellt och en SW 13 mm sexkantig drivaxel. 85CE-PDP kan användas i ett temperaturintervall från +10 °C till +35 °C. Enheten har en oljevolym på 2,5 l och väger 9 kg i fullt påfyllt tillstånd och kan enkelt bäras med hjälp av den tillhörande axelremmen.

”Med vår utökade portfölj av pressmaskiner kan Parker Polymer Hose Division Europe uppfylla alla typer av pressningsbehov. Tillsammans med Karrykrimp 1 och 2 inkluderar vårt sortiment verktyg för att maximera produktiviteten och flexibelt pressa slangar där det behövs, säger Thomas Troeller, produktchef för kopplingar på Parker Polymer Hose Division Europe.

Pressmaskinen passar perfekt med enheten för slangmontage på 700 bar i storlek 4 inklusive hankopplingar och handtag som produceras av Parker.

Det nya alternativet ger kunderna ett val. För maximal bärbarhet och flexibilitet har Parker de två handpumparna, Karrykrimp 1 och 2, medan den nya 85CE-PDP-pumpen som drivs av en sladdlös skruvdragare ökar produktiviteten och mångsidigheten vid slangmonteringsbehov. Andra tillgängliga versioner är exempelvis en elektrisk pump, ett elektriskt kraftuttag och en luft-/hydraulpump.

Mer information

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest