LATEST NEWS

- News from the industry

Parafon förbättrar produktionen

Med toppmodern ny anläggning
Efter vad som känns som en lång tids väntan har Parafon, del av ROCKWOOL-koncernen, äntligen flyttat in i nya fabrikslokaler. Den nya anläggningen samlar produktutveckling, sälj, marknadsavdelning, kundservice och produktion under samma tak. På så sätt kan Parafon nu öka effektiviteten, förenkla kommunikationen mellan avdelningarna och förbättra servicen för kunder i hela Sverige.

Nu har Parafon flyttat – men företaget stannar i Skövde. Mer specifikt flyttar tillverkarna av akustikskivor i stenull till helt nya lokaler på Norra Ryds verksamhetsområde.

Den nya anläggningen är omkring 13 500 kvadratmeter stor och ligger på en 45 000 kvadratmeter stor tomt. Storsatsningen innebär att Parafon har gott om plats för tillväxt och utveckling, men valet om att stanna i Skövde var enkelt. Magnus Svedjeland, fabrikschef hos Parafon, berättar:

- Att ha en fabrik i Sverige är otroligt viktigt för oss, både ur ett hållbarhetsperspektiv och ur ett kundserviceperspektiv. Vi har legat i Skövde länge och visste att vi ville stanna kvar här, så vi letade egentligen bara efter den perfekta tomten. Norra Ryds verksamhetsområde är välplacerat vid en större väg, med bra cykel- och bussmöjligheter in till Skövde och hög tillgänglighet för både personal och besökare, och därför kände vi att placeringen i Norra Ryd var perfekt för både oss och våra besökare.

Han fortsätter:
- Vi har valt att bygga vår anläggning på en väldigt stor tomt, så det finns absolut expansionsmöjligheter för framtiden. Flytten är en satsning vi gör nu, men det är egentligen bara början på vår expansionsresa.

Flexibilitet och säkerhet i fokus
Den nya anläggningen gör det möjligt att samla personal från alla avdelningar under samma tak. Dessutom kan Parafon nu ytterligare förbättra både samverkan och lagermöjligheter – vilket är positivt även för kunderna. Magnus Svedjeland förklarar:

- Vi har nu möjlighet att utöka vår kapacitet markant. Vi har också satsat på större lager, vilket gör att vår flexibilitet och våra leveranser till kunderna kan förbättras. Vi har dessutom ändrat vår produktionslinje för att skapa bättre möjligheter till förbättring av såväl produktivitet som kvalitet.

Han fortsätter:
- När det kommer till produktionsanläggningen så är den inte större om man tittar på kvadratmetrarna. Däremot är den mer effektiv och vi har sett till att skapa de rätta flödena i fabriken. Det är något som är väldigt viktigt för oss, eftersom vi hela tiden jobbar för att öka säkerheten för våra medarbetare. Med den här anläggningen tryggar vi en framtida produktion och förbättrar även vår nuvarande produktion. Dessutom kommer vi nu att ha möjlighet att samverka med Rockfon och andra fabriker.

Fler möjligheter för samleveranser
Uppgraderingen till en helt nybyggd anläggning innebär även att Parafon kommer att kunna hålla en ännu högre kvalitet på de produkter som de levererar. De kommer dessutom att kunna leverera mervärde i form av samleveranser. Det säger Johan Hoffman, försäljningsdirektör på Parafon och Rockfon, som avslutar:

- Efter Rockfons uppköp av Parafon 2020 och pandemin så kan vi nu äntligen befinna oss på samma plats, där vi har kontor under samma tak som själva fabriken. Det underlättar kommunikationen och stärker vår kundservice. Nu är det även möjligt för oss att utveckla vår lagerhållning i Skövde. På lagret kommer vi att ha våra Parafon-produkter, men det kommer även att finnas ett urval av Rockfon-produkter här. Det betyder att vi nu får större möjligheter att samleverera och förhoppningsvis höja servicenivån – så att vi kan göra kundens köpupplevelse bättre.

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, vänligen kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20802637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2022
Imorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
5/9/2022
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
5/6/2022
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
5/5/2022
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talangerIndustrin ökar sina invest­eringar i energieffektivitetSchaublin väljer SMTC för Sverige, Norge och Finland.NCC gör markanläggnings­arbeten för Bergsbyns företagspark Nytt samarbete mellan Svensk Plaståtervinning och BorealisSchunk öppnar högteknologiskt robotlabb Paper Province tar täten i den gröna omställningenDen första träbaserade lagerlådan i bioplastBosch gör ett framgångsrikt 2021Ny skonsam justerskruv minskar materialspilletComactiva stärker sitt erbjudande
5/4/2022
Swecon förvärvar hyres­bolaget Kewab RentalEldrivet kraftpaket med ISO-fästenDen smarta fabrikens säkerhetsbrytareDS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem NCC väljer produkter från Xella Rätt maskin till rätt produktNew wireless laser tracker automation system from HexagonNytändning för mobilt boendeBesök Laser Machining inc. på mässanRysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin Tullhanteringen förändras under 2022 Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namnAgenda Grafen lanserasBona inleder samarbete med Bower
5/3/2022
Välja en värmebeständig plastVoltcraft presenterar nytt laboratorie­nätaggregatVi kan levereraSchneider Electric lanserar nytt ramverk för hållbara datacenterWallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona Skogforsk styr skotare via 5Gengcon lanserar tredje generationens tiltrotator