LATEST NEWS

- News from the industry

Paper Province välkomnar Matilda Iverlund som ny vd

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud
Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund som ny vd. Med stort driv och erfarenhet från skogsindustrin ser Matilda fram emot att leda Paper Province och skogsbranschen in i framtiden.

– Vi är mycket nöjda att ha landat i rekryteringen av Matilda Iverlund efter en omfattande och gedigen sök- och urvalsprocess. Hon har en förmåga att omvandla idéer till konkreta initiativ och besitter ett starkt samhällsengagemang, som vi tror kommer att passa perfekt i vd-rollen, säger Anders Brolin, ordförande för Paper Province styrelse.

Matilda Iverlund kommer närmast från Billerud där hon jobbat med starten av världens modernaste kartongmaskin, KM7. I dag ansvarar hon för ett programkontor i ett transformationsprogram med fokus på den nordamerikanska kartongmarknaden. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Kraftnät och Lantmäteriet. Nu kliver hon in i rollen som vd för världens ledande näringslivskluster med fokus på skogen.

– Paper Province jobbar med många viktiga frågor där skogen har en central roll, både på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att få utforska dessa möjligheter och lära känna medlemsföretagen och personalen. Det ska också bli spännande att sätta kursen framåt och säkra hur vi som kluster kan göra störst samhällsnytta, säger Matilda Iverlund.
Rötterna i Värmland

Matilda Iverlund är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan och har bott i Stockholm under flera år. Rötterna har hon däremot i Värmland. Hon är uppväxt i Arvika och är i dag bosatt i Karlstad, där Paper Province har sitt kontor och hennes nya arbetsplats är placerad. Hon är engagerad i samhällsfrågor som rör hållbarhet, fritid och rörelse, bland annat som förtroendevald i Karlstads kommuns kultur- och fritidsnämnd.

– Med sin gedigna erfarenhet och förmåga att leda och utveckla verksamheter, i såväl privat som offentlig sektor, kommer Matilda att spela en central roll i att stärka Paper Province position som en föregångare inom den cirkulära bioekonomin. I år fyller klustret 25 år och Matilda får börja det nya jobbet med att fira det tillsammans med personalen och medlemsföretagen, säger Anders Brolin.

Paper Province 130 medlemsföretag arbetar tillsammans med klustrets övriga intressenter såsom regioner, kommuner och akademi, för att ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Matilda Iverlunds tydliga koppling till branschen tror Anders Brolin och resten av styrelsen ger henne en bra utgångspunkt för att ta denna samverkan till nästa nivå.

Matilda Iverlund börjar sin nya tjänst 20 maj 2024 och tar över vd-posten efter Sandra Sundbäck, som gick vidare till nya utmaningar vid årsskiftet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Brolin, styrelseordförande, Paper Province
e-post: anders.brolin@storaenso.com
telefon:070-5935668

Matilda Iverlund, Director Program Management Office på Billerud och nyutnämnd vd för Paper Province
e-post: matilda.iverlund@billerud.com
telefon: 073-2421467

LATEST NEWS

- News from the industry
2/23/2024
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2/19/2024
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder