LATEST NEWS

- News from the industry

Owl Labs lanserar Owl Bar

En “front-of-room”-kamera, mikrofon och högtalare
Owl Labs, först med att bygga AI-drivna, 360-graders videokonferenslösningar, lanserar idag Owl Bar™, en “front-of-room”-kamera, mikrofon och högtalare. Denna kopplas ihop med Meeting Owl(R)-enheten och den nylanserade Whiteboard Owl™-kameran som i sin tur kopplas ihop med Meeting Owl Pro eller Meeting Owl 3. Teammedlemmar på distans kan nu enkelt se whiteboarden i rummet vilket gör hybridmöten mer uppslukande och produktiva. Owl Bar är den första och enda “front-of-room”-kameran på marknaden som fungerar trådlöst med en 360-graders “centre-of-the-room”-kamera för en videokonferensupplevelse framifrån och från mitten av rummet. Owl Labs ekosystem använder den egenutvecklade AI-drivna programvaran för att automatiskt växla mellan kameror och fånga den bästa vyn av mötesdeltagare på plats, för mer naturliga samtal ansikte mot ansikte mellan deltagare på plats och på distans.

Owl Bar fungerar som en fristående enhet men kan även integreras med andra Owl Labs-produkter. Den egenutvecklade programvaran för flera kameror skapar ett anpassat ekosystem som med precision ser till att mötesdeltagarnas ansikten syns framifrån på skärmen, oavsett om de vänder på huvudet, vilket förbättrar ögonkontakt och förhindrar sidovyer. Produkterna drivs av programvaran Owl Intelligence System™ (OIS), som använder AI för att intelligent autofokusera på rummets deltagare när de pratar och rör sig. Owl Labs lösningar fungerar sömlöst tillsammans och skalar för att visa den bästa vyn över alla mötesutrymmen, från små mötesrum till stora styrelserum.

Idag använder mer än 150 000 organisationer i 156 länder Owl Labs teknik, inklusive 84 av Fortune 100-företagen. Denna lansering följer en serie C-investering, och ett strategiskt partnerskap med HP Tech Ventures, riskkapitaldelen av HP Inc., som tillkännagavs i november, därmed uppgår Owl Labs totala finansiering till 47 miljoner dollar.

"Owl Labs har fokuserat på att tillverka 360-graders videokonferensprodukter i nästan ett decennium. Vi skapade kategorin “center-of-room”-videokonferenser långt innan världen anpassade sig till hybridsamarbete som arbetssätt, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs. "Vi är glada över att vara det första företaget som lanserar produkter på marknaden som kombinerar framifrån-vy och en central vy från mitten av rummet samtidigt, så att mötesdeltagare på distans känner att de är personligen tillsammans med sina kollegor. Vårt mål är att med branschledande tekniska lösningar förenkla hanteringen av hybridteam. Samtidigt ser vi fram emot att hjälpa organisationer av alla storlekar till ännu mer effektiva samarbetsmöjligheter genom att utöka vårt produktekosystem med Owl Bar.”

Owl Bar kan kopplas ihop med andra Owl Labs-enheter men fungerar även ensam och är kompatibel med alla större videokonferensplattformar. Nyckelfunktioner med Owl Bar innefattar:

• Visar automatiskt bästa vyn av den som pratar: När den kopplas ihop med Meeting Owl växlar OIS-programvaran automatiskt mellan kamerorna för att visa den bästa vyn av deltagarnas ansikten på skärmen.
• Stödjer utrymmen av alla storlekar - ekosystem med flera kameror: Använder egenutvecklad programvara för att sömlöst ansluta med andra Owl Labs-enheter, inklusive Meeting Owl, Whiteboard Owl och Expansion Mic, för att kunna skala och täcka rum av alla storlekar. Owl Bar kan monteras på en vägg, monteras på en tv-skärm eller placeras på ett bord.
• Högkvalitativ video: Owl Bar har en 114-graders, 4K, 30-megapixelkamera som kombineras med Meeting Owls 360-graders anpassade fisheye-lins, så att alla mötesdeltagare syns tydligt.
• High-fidelity-ljud: Owl Bars fyra rundstrålande mikrofoner och integrerade högupplösta högtalare kan kopplas ihop med åtta smarta mikrofoner på Meeting Owl, så att alla kan höras.
• IT-stöd och enhetshantering: Hantera Owl Bar och andra enheter via surfplatta, telefon eller desktop-app, med funktioner för fjärrhantering av enheterna via Nest-kundportalen.

Se en demonstartion av Owl Bar i videon här. Kunder kan nu köpa Owl Bar för 24,599 kr eller som ett paket tillsammans med en Meeting Owl för 36,899 kr och köpa Whiteboard Owl för 7,899 kr (alla priser är rekommenderade detaljhandelspriser) på OwlLabs.com eller genom tredjepartsåterförsäljare och distributionspartners. Både Owl Bar och Meeting Owl 3-paketet kommer också att säljas på Amazon under de kommande månaderna. Hitta din lokala återförsäljare här eller kontakta sales@owllabs.com.

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen