OutSystems fortsätter att växa i Sverige - industritorget.com
MONDAY, MARCH 30 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

OutSystems fortsätter att växa i Sverige

Nya kunder, nya partnerskap – och nya medarbetare. OutSystems tillväxt i Sverige fortsätter på flera fronter.
Den ledande leverantören av så kallade low-code-plattformar har rekryterat Michael Söderholm som Account Director.

Michael Söderholm har en lång karriär av ledande positioner inom IT-branschen i Sverige och Finland, med erfarenhet från världsledande leverantörer som Dell, IBM och SAP. Han kommer närmast från molnapplikationsleverantören Workday.

”Jag har haft privilegiet av att befinna mig precis där det händer i IT-branschen de senaste femton åren. Jag är oerhört tacksam för resan så här långt. På Dell var det servervirtualisering, som gjorde det möjligt – ur ett infrastrukturperspektiv – att köra applikationer som kräver hög tillgänglighet på vanliga, standardiserade x86-maskiner.

På IBM fick jag vara med i den stora våg av outsourcing av tjänster som följde på standardiseringen av IT-infrastruktur. Under tiden på SAP arbetade jag med själva kärnan av affärssystem, med fokus på hur företag kan använda data – och hur de bäst kan inhämta värdefulla insikter i sin data. På Workday handlade det om att koppla samman ERP med leverans via molnet”, säger Michael Söderholm.

”Det var detta som lockade mig mest med OutSystems. Jag tror stenhårt på low-code. I kombination med den växande mognadsgraden och den allt större acceptansen för molntjänster så finns det en oerhörd potential att från grunden omdefiniera nästa steg i digitaliseringen. Idag har de flesta organisationer tillgång till de verktyg som behövs för att göra det, för att ta nästa stora digitaliseringskliv; infrastruktur och API:er som öppnar upp för mer utveckling internt, för att ta fram moderna, innovativa och skräddarsydda applikationer som ger verkliga konkurrensfördelar. Det är här OutSystems kommer in i bilden, det är här vi kan göra skillnad och jag är oerhört glad över att få vara med i centrum av det här skiftet i branschen”, säger Michael Söderholm.

Michael Söderholm kommer att vara baserad i Stockholm och därifrån hålla nära kontakt med OutSystems nyckelkunder och -partners, samtidigt som han har i uppgift att driva försäljning. Under 2019 tecknade OutSystems flera nya partneravtal med bland andra Solita, Centigo och Relight, och idag jobbar fler än 80 företag med att ta nästa steg på sin digitaliseringsresa på OutSystems plattform. För Michael Söderholm råder det ingen tvekan – det finns gott om utrymme för fortsatt tillväxt:

”En av de stora styrkorna med OutSystems är att vi har ett kärnbudskap som är lätt att ta till sig och lätt att relatera till, oavsett om du är kund eller partner. Det utgår från flera av de stora utmaningar som företag står inför i sitt digitaliseringsarbete; från det skriande behovet av kompetenta utvecklare, till önskan att organisationen själv ska kunna behålla kontrollen över utvecklingsprocessen och samtidigt ha möjlighet att få ut så mycket som möjligt av den senaste tekniken för att uppnå konkurrensfördelar. Den vinnande strategin här handlar mindre om att återuppfinna hjulet och mer om att anpassa och ta till sig den kraft som finns i standardiserade funktioner och verktyg”, säger Michael Söderholm.

För mer information om OutSystems, kontakta Mattias Källman, AxiCom PR på mattias.kallman@axicom.com / +46 760 289 270

LATEST NEWS

- News from the industry
3/23/2020
​Swecon levererar trots störningarSekab producerar 65 000 liter handsprit till sjukvårdenIndustridagen 2021 till Västerbotten och SkellefteåSmakfulla digitala möten - så löser vi det tillsammans!
3/20/2020
Easyfairs gör sina mässhallar tillgängliga för myndigheterna att använda i bekämpningen av Covid-19.Vi har investerat i utrustning för lasergraveringSchneider Electric lanserar rackmonterad kyllösning från UniflairSträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyftMimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor Tätat nollpunktsystem i miniatyr med hög neddragningskraft Slut på skrivkramp och felregistreringarManitou stärker sin gröna profil på MRT-serienBlack Bruin – transmissions­lösningar redan i 60 årAddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshanteringNya lövblåsen från STIHL – 50 procent starkare än sin föregångare10 nya laddhybrider från Mercedes-BenzWoody skriver nytt 4-årsavtal med JMPincett med LED-lampaSäkerhet i en framtid för IoT baserad på 5GMarknadens minsta hetluftstationStora vinster med samverkan och kvalitetssäkring av upphandlingarSolens strålar kyler Lindesbergs lasarett
3/19/2020
Dematek levererar process- och servicekranar till Expansion ObbolaHar ni fyllt upp ert verktygslager?Vi delar ut gratis hand­desinfektion till våra kunderSmarta energilagringssystemMed en händelsrik start på åretMed anledning av coronavirusetSweco vinner uppdrag för klimatanpassning i PolenUtan verkstaden stannar Sverige!Uppmaning till hemmajobb leder till årshögsta nivåer i nätet Merlo P27.6 klarar steg V-kraven med ny motor från KohlerRegion Skåne stöttar skånskt näringslivVad är framtidens människa? Tekniska undersöker människans relation till tekniken i ny utställningAcronis erbjuder kostnadsfria lösningar för att stödja distansarbete med anledning av COVID-19 Prisvinnande lodpasta - en vinst för AluwaveHårdrock, pop eller klassiskt?Makita lanserar 18V hybriddammsugareSäkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 3608 tips för framgångsrika digitala mötenNu blir det ännu enklare att tanka hos Circle K
3/18/2020
CHATTERFREE-familjen utökas med nya solida hårdmetallpinnfräsar7-axlig cobots - stark, snabb och enkelSvenska Maskinmässan 2020 flyttas till oktoberHCL lanserar Appscan v10 för snabb, exakt och smidig IT-säkerhetstestningOm du vill att det ska hålla, bygg det i stålFalkenbergs Företag Investerar i en ny fiber laserAarsleffs tillväxtresa fortsätter – rekryterar Victor Julin som ny affärschef och vice vd Försäljningsrekord och fina förutsättningar första halvåret, utmanade avslut väntarCisco-undersökning: Därför fuskar företagen med säkerhetFord avbryter tillfälligt den europeiska produktionen – vill minska smittspridningenKundportalen – nytt digitalt verktygDerome nomineras till Årets jobbskapare i Landskrona – igen!Beijer reserverar produkter för att prioritera vårdenYobber stöttar företag genom gratis videorekryteringSCA testar AI-modell för optimering av energianvändningSnabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisenDe gjorde sin praktik på uppstartsföretagIST öppnar upp den digitala lärplattformen Schoolido för Sveriges skolorSuccé på Conexpo – Engcon fortsätter erövra Nordamerika
3/17/2020
Ny kontrollenhet med IO-Link samlar analoga givarsignalerEuromining valde Volvos stora hjullastare
Advertisements