LATEST NEWS

- News from the industry

Optiska mätsystem för modern industri

Precisionsteknik för mångsidiga applikationer
Optiska mätsystem är avancerade tekniska lösningar designade för att erbjuda hög precision och effektivitet i mätprocesser där beröring kan vara skadlig eller otillräcklig. Dessa system spelar en kritisk roll i modern tillverkning och kvalitetskontroll.

De olika instrumenten


Optiska mätsystem omfattar en rad olika tekniker, instrument och tillbehör som alla har olika användningsområden och specialiteter, här är några exempel på sådana instrument:

Luppar: Används för att förstora små objekt, vilket är avgörande inom juvelerarbranschen och finmekaniska arbeten där du måste se detaljer som ögat naturligt inte kan nå.

Mätmikroskop: Dessa är utrustade med finjusterade optiska system och precisionsmätkomponenter för att mäta små och komplexa delar inom mikrofabrikation och bioteknik.

Mikroskopenheter: Består av specialiserade enheter som tillhandahåller utökade kapaciteter för djup och detaljrikedom, används ofta inom materialvetenskap och biologiska studier.

Objektivlinser och okular: Dessa är centrala för att skärpa och förstora bilden som betraktas, används flitigt inom akademiska och industriella forskningslaboratorier.

Mätprojektorer: Projektorn använder skuggbilder för att mäta konturer och dimensioner av objekt, vanligt inom verktygstillverkning och metallarbete.

TAGLENS-system: En nyskapande teknik som möjliggör extremt snabb fokusering över olika avstånd, vilket är användbart i dynamiska mätningar under tillverkningsprocessen.

Applikationsområden


Optiska mätsystem hittas inom en mängd olika industriella och tekniska fält:

Tillverkningsindustrin: För precisionsmätning av komponenter i fordons- och flygindustrin.

Elektronik: I produktion och kvalitetskontroll av kretsar och andra miniatyrkomponenter.

Hälsa och medicin: Används för att mäta och analysera biologiska prover inom forskning och kliniska laboratorier.

Detta är enbart några exempel på industrier som dessa mångsidiga instrument nyttjas inom.

Tekniska framsteg


Utvecklingen inom optisk mätteknik fortsätter att accelerera med förbättringar i bildupplösning, mätnoggrannhet och användarvänlighet. Detta öppnar upp nya möjligheter för automatisering och integration i smarta fabrikssystem.

Miljö och hållbarhet


Optiska mätsystem bidrar till hållbarhet genom att minska behovet av fysisk kontakt som kan skada känsliga material eller leda till avfall. Deras noggrannhet och effektivitet hjälper också till att optimera resursanvändning och produktionsprocesser.

Mätsystem från Mitutoyo


För att utforska hur optiska mätsystem kan revolutionera dina mättekniska behov, ta kontakt med Mitutoyo idag, och utforska deras breda sortiment av optiska mätsystem. Deras expertrådgivare finns tillgängliga för att besvara potentiella frågor som kan dyka upp på vägen.
Contact information

Mitutoyo Scandinavia AB

Mailing address
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556210-1138
Founded: 1981
Employees: 37
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Mitutoyo Scandinavia AB

All 4 objects by this company

Agents

KOMEG , Germany
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Henrik Lalin
08-594 109 67

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin