LATEST NEWS

- News from the industry

Optimera din plåtbearbetning

Med en kantpress från Belano
Belano erbjuder ett omfattande sortiment av kantpressar, skräddarsydda för att möta de mest krävande behoven inom plåtbearbetningsindustrin. Våra hydrauliska kantpressar tillverkas i flera utföranden, alla med komponenter av hög kvalitet, vilket säkerställer både prestanda och långvarig användning.

Kantpressar är oumbärliga verktyg i plåtindustrin, där de använder en stans och en dyna för att forma plåten. Plåten placeras mellan stansen och dynan, och bockningen sker genom att stansen pressas ned mot dynan med stor kraft, vilket innebär att maskinen arbetar vertikalt. För att möta olika tillverkningsbehov är våra kantpressar utrustade med flera verktyg som enkelt kan bytas beroende på vilket arbete som ska utföras.

Våra kantpressar är särskilt effektiva vid tillverkning av små detaljer och är idealiska för högvolymsproduktion där plåt tjockare än 5 mm bearbetas. Dessa kraftfulla maskiner klarar av att bocka tjockare material och är därför ett utmärkt val för industriell produktion som kräver precision och styrka.

Pålitliga kantpressar
Belanos kantpressar är både flexibla och tillförlitliga, designade för att enkelt hantera allt från enkla vinklar till komplexa former. Tack vare avancerad teknik är våra kantpressar snabbare och mer exakta än någonsin, vilket ger dig full kontroll över bockningsprocessen och säkerställer perfekta resultat för varje arbetsstycke. Trots att en kantpress inte har något anslagsbord, vilket kan göra det svårare att hantera på egen hand, erbjuder våra ergonomiska lösningar en bekväm och effektiv arbetsprocess som ökar produktiviteten och minskar produktionskostnaderna utan att kompromissa med kvaliteten.

Innovativa kantpressar från Boschert
Boschert är en ledande aktör inom plåtbearbetningsindustrin, känd för sina högkvalitativa kantpressar som kombinerar precision, hållbarhet och användarvänlighet. Med avancerad teknologi som CNC-styrning och automatiska verktygsbyten erbjuder Boscherts kantpressar maximal effektivitet och precision. Deras robusta konstruktion och låga underhållsbehov gör dem till en pålitlig partner i produktionen, vilket hjälper företag att uppnå optimala resultat. Boscherts kantpressar är designade för professionellt arbete inom plåtindustrin och är byggda för att möta höga kvalitetskrav.

Utforska vårt omfattande sortiment av kantpressar
Contact information
Mailing address
Box 662
44118 Alingsås
Visiting address
Borgens Gata 6
44118 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556513-3096
Founded: 1957
Employees: 13
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Belano på nätet.
Här kan Du i lugn och ro gå igenom vårt breda sortiment av maskiner för tunnplåtsbearbetning.
Här finns allt från minsta sickmaskin till största helautomatiska bockningscenter.
Vi är specialister på maskiner för tunnplåtsbearbetning, nya och begagnade, för alla förekommande plåtslageriarbeten inom bygg och ventilation, samt för den plåtbearbetande industrin.
I vårt program finns även maskiner för mekaniska verkstäder och smidesverkstäder såsom kapmaskiner, hydrauliska bockmaskiner, ringbockningsmaskiner mm.

I våra lokaler på 1700 m2 finns, förutom en väl tilltagen utställningsyta, ett fullsorterat reservdels- och tillbehörslager, och våra servicemän hjälper Dig gärna, oavsett var i landet Du befinner Dig.

Förutom att vi erbjuder märkesmaskiner i flera prisklasser, kan vi ofta tillhandahålla ett bra begagnatalternativ -grundligt genomgånget och renoverat till nyskick, med garanti.
Vi utför även reparationer och service av maskiner på vår verkstad, och vi står gärna till tjänst med värderingar av såväl enstaka maskiner som hela verkstäder.

Belano Maskin AB grundades 1957 med målsättningen att erbjuda maskiner av hög kvalitet. Vi bygger vidare på den inriktningen med hjälp av vår gedigna erfarenhet och branschens bredaste sortiment.

Belanos agenturprogram:

RAS - Kantmaskiner, saxar, sickmaskiner m.m.
Schröder - Kantmaskiner, saxar
Geka - Plåt och profilstålsaxar, stansmaskiner
Swah - Profileringsmaskiner
Stierli - Hydrauliska bockmaskiner
Boschert - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Edel - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Schwatmanns - Maskiner för plåtisoleringsarbeten

Agents

BELANO, Sweden
Klippsträckor
Boschert Gizelis.co, Germany (General agent)
Kantpressar och gradsaxar. Kantpressar finns från 80 ton till 210 ton och i längderna 2100 mm till 4100 mm. Gradsaxar
Danobat, Spain (General agent)
Helautomatiserade bockautomat Laserskärning från haspel Fiberlaser https://www.danobatgroup.com/en/lb
ECKOLD AG, Germany (General agent)
Krym och sträck maskiner tillverkade i Tyskland och Schweiz
EDEL, Germany
Stansmaskiner
GEKA, Spain (General agent)
Plåt- och profilstålsaxar, stansmaskiner
Gizelis S.A, Greece (General agent)
Hydrauliska kantpressar och gradsaxar
Jorns AG, Switzerland
https://www.jorns.ch/htm/home.htm
KRASSER, Austria (General agent)
Klippsträckor med automatisk slitskärs inställning och finns även med helautomatisk haspel hantering. Leverantören tillverkar sina klippsträckor i Österrike. De tillverkar klippsträckor med slitskär eller gradsax och haspel hantering för både den mindre verkstaden eller till den stora industrin!
LEPETKA, United States of America (General agent)
Lyftare
LOVENT, Italy
Plasmaskärmaskiner
MACC, Italy
Klingkapmaskiner och bandsågar
Nosstec, Sweden
Svensk tillverkaderundmaskiner
PEI, Italy
Punktsvetsmaskiner
RAS, Germany (General agent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHLEBACH, Germany (General agent)
Taktäckningsmaskiner
SCHRÖDER, Germany (General agent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHWARTMANS, Germany
Sickmaskiner
STIERLI, Switzerland (General agent)
Bockmaskiner

Contacts

Calle Block
070-456 22 27
Drago Sinik
0322-159 40
Michael Hansson
0322-15940

Videos

Klippmaskin för fönsterbleck

Klippmaskin för fönsterbleck
Schröder MAKU med tillvalet lådverktyg
Schröder Powerbend Multi
Schröder MAKU /Konsik / BP Special
Sterli horisontalbock med rörbockningsutrustning

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
En historia inom skärande bearbetning SäkerhetsnätNY Webbshop Rätt demoleringsverktyg för proffsig rivningVanliga problem med ABB-robotar
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning