FRIDAY, FEBRUARY 21 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

OKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfria

– utökar antalet tankställen för HVO100 till närmare 100 stycken.
Genom att tanka det hållbara drivmedlet HVO100 är det möjligt att köra helt fossilfritt i vanliga dieselbilar, något inte många känner till. OKQ8 och Tanka satsar nu stort för att tillsammans bredda erbjudandet till privatbilister genom att utöka utbudet av HVO100 till närmare 100 tankställen i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr.

Sedan det blev klart att de flesta av Volvos dieselbilar* tillverkade efter 2015 öppnades för tankning med HVO100 har OKQ8 tillsammans med Tanka jobbat hårt med att kunna få en förbättrad distribution och tillgänglighet av detta bio-drivmedel. Det är därför mycket glädjande att kunna meddela att vi kommer att utöka antalet tankställen till närmare 100 stationer.

- Detta är en stor bonus, inte minst för företag med tjänstebilar som ofta består av Volvobilar i de aktuella modellerna. Det möjliggör alltså även för företag att ta ett förhållandevis enkelt steg mot en fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljösatsning, säger Lars Blomgren, VD Tanka Sverige.

HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. Flera andra bilmärken har gått samma väg och godkänt HVO100 som drivmedel i sina dieselbilar, bland andra Renault, Citroën, DS, Nissan och Peugeot.

- Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att tillsammans med Tanka kommer kunna erbjuda HVO100 på närmare 100 tankställen i hela Sverige. På så vis gör vi det enkelt för bilister att köra helt fossilfritt, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.

Så här mycket CO2 kan en bilist spara genom att byta ut diesel mot HVO100
Genomsnittsbilen rullar cirka 1200 mil/år. Dieselförbrukningen på genomsnittsbilen är 0,76 l/mil vilket blir 912 liter/år. Om du tankar 912 liter diesel per år och byter ut detta mot HVO100 kan du spara 2181 kg CO2, motsvarande till exempel 2 flygresor Stockholm - Bangkok eller 168 par jeans. Statistiken om snittförbrukning och körsträcka är hämtade från SCB för 2018.

Bäst täckning på HVO100 i hela Sverige
OKQ8 och Tanka har tillsammans bäst täckning på HVO100 i hela Sverige – från Malmö i söder till Pajala i norr. Som privatperson har du idag möjlighet att tanka bränslet på 55 stationer, men i en nära framtid kommer alltså denna siffra att nära nog fördubblas.
Du hittar enklast din närmaste station som erbjuder HVO100 genom att gå in på www.okq8.se eller www.tanka.se.

Fördelarna med HVO100
• Helt förnybart
• Ett av de klimatsmartaste alternativen på marknaden (upp till 90 procent lägre CO2-utsläpp)
• Lätt och säkert att använda i vanliga dieselbilar
• Verifierat och certifierat hållbart

Observera! Det är viktigt att du som bilägare säkerställer med din biltillverkare att din bil är godkänd för HVO100.

* SPA- och CMA-bilarna XC90, S90 och V90 och V90 Cross Country, XC60, V60 och V60 Cross Country samt XC40

För ytterligare information, kontakta gärna:
Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia
Tel: 070-268 01 24, e-post: erik.stenstromer.moglia@okq8.se

Karin Hellgren, Head of Communication, OKQ8 Scandinavia
Tel: 073-068 40 04, e-post: karin.hellgren@okq8.se

Jan Wallin, Affärsutveckling, Tanka i Sverige AB, Tel: 031-89 06 53, e-post: jan.wallin@tanka.se

OKQ8 Scandinavia – Hållbar möjliggörare för människor i rörelse

OKQ8 Scandinavia har verksamhet i Sverige och Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5 000 medarbetare. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Med cirka 1 000 servicestationer, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden vill vi vara en hållbar möjliggörare för människor i rörelse – nu och i framtiden. Läs gärna mer på okq8.se.

Tanka
Tanka-konceptet tillhör Tanka i Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Svensk Volvo- och Renaulthandel. Våra stationer och tvättanläggningar drivs av den lokala Volvo- och Renaulthandlaren. Vår gemensamma vision är att du med hjälp av våra tjänster och produkter ska uppleva ett bättre och förmånligare bilägande. Du hittar Tanka-stationer i huvudsak hos Volvo- och Renaulthandlare, men även som fristående automatstationer. Totalt har vi 163 bensinstationer och 63 tvättanläggningar. Tanka erbjuder snabb och bekväm tankning till lägre pris än på bemannade stationer. Volvo- och Renaultkortskunder får dessutom alltid extra drivmedelsrabatt.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/17/2020
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Advertisements