TUESDAY, MAY 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

OilQuick bäst igen!

OilQuick gör det igen och tar hem titeln Sveriges Bästa Industriföretag 2021! Dessutom har dom placerat sig som nr 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
Priserna delas ut av organisationen Great Place To Work som utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.

För att få komma in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste man först erhålla en Great Place to Work® certifiering. Det är tuff process med otroligt höga krav på verksamheten och alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021.
OilQuick klättrar från plats 15 förra året till plats 9 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2021 i klassen medelstora företag 50-250 anställda.

Att få dessa utmärkelser betyder mycket för OilQuick. Extra mycket ett år som detta.

Henrik Sonerud, VD på OilQuick:
–Vi är mycket glada och stolta att vi trots detta tuffa år mitt i pandemin, lyckats behålla glädjen och engagemanget hos våra fantastiska medarbetare. För andra året blir vi Sveriges Bästa Industriföretag och för tredje året tar vi oss in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vi har fortfarande en hel del saker som vi kan förbättra och det kommer vi fortsätta jobba hårt med. Men just nu vill vi fira den här framgången.

–Hårt arbete lönar sig alltid. Vi har precis visat att när det är som svårast, då står vi som starkast tillsammans!


Malin Lindqvist, HR chef på OilQuick:
–Vi jobbar hårt under pandemin för att stötta våra medarbetare på bästa sätt. Alla tjänstemän som sitter hemma samt alla ute i verkstan som får jobba med förhållningsregler och begränsningar. Det är inte helt lätt för alla och vi erbjuder den hjälp vi kan. En anledning till att vi får bra betyg av personalen även detta år är att vi redan innan pandemin hade kommunikationskanaler och rutiner fastställda. Vi kommunicerar regelbundet genom vår app, vi håller digitala event, gemensamma middagar och AW och erbjuder andra saker man kan göra på distans utan att fysiskt träffas.

– Att ännu en gång utses till en av Sveriges 25 bästa medelstora arbetsplatser är resultatet av ett långt intensivt arbete där medarbetarna varit högst delaktiga och där företaget prioriterat att värdera medarbetarnas behov och önskningar.


59 procent högre vinstmarginal om du har nöjda medarbetare
Organisationen Great Place to Work har frågat 23 074 medarbetare runtom på svenska organisationer.
Resultaten visar bland annat att organisationer som är med på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser har nästan 50 procent lägre sjukfrånvaro än genomsnittet i Sverige.

Siffrorna blir ännu mer imponerande när de ekonomiska resultaten jämförs. Vinstmarginalen hos Sveriges bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista är 59 procent högre för både stora och medelstora organisationer jämfört med svenska genomsnittsföretag. Rörelsemarginalen är 42 procent respektive 37 högre jämfört med de 10 000 svenska genomsnittsföretag som ingick i den jämförande ekonomiska analysen.

Läs rapporten här.

– Att investera i sitt ledarskap och i sina medarbetare är något vi rekommenderar alla verksamheter som vill få ökad lönsamhet och samtidigt få ner graden av sjukfrånvaro och personalomsättning. Innovationskraft, nöjda kunder, bra rykte och bättre business – allt springer ur en hög grad av tillit, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Årets alla vinnare och den fullständiga listan korades den 25 mars 2021.
Hela presentationen finns att se på greatplacetowork.se

Övriga frågor:
Jocke Bohlin
Marknadskoordinator
OilQuick AB
Hudiksvall, Sweden
Mobile: +46 (0)70-255 20 80
Email: jocke.bohlin@oilquick.com
Web: www.oilquick.com

Contact information
Mailing address
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Visiting address
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs county
Sweden
VAT number:
556066-5530
Founded: 1952
Employees: 70
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till OilQuick AB!

VÄRLDENS MEST SÅLDA SNABBFÄSTESSYSTEM!
Fler än 31 000 sålda system världen över sedan 1993!


OilQuick AB har specialinriktning på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Produkterna marknadsförs och säljes under varumärket OilQuick. Företaget säljer sedan snart 30 år tillbaka även Grab John skopor, som är ett välbekant begrepp inom linjebyggnad.

The company's services/products

Contract machines: sales: Quick mounts
Shovels (Other shovels)

Contacts

Johan Lindqvist
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
Market coordinator
0650-76978
070-2552080
Tobias Dahlström
0703803209

LATEST NEWS

- News from the industry
5/6/2021
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
5/5/2021
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
5/4/2021
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
5/3/2021
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
4/30/2021
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
4/29/2021
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
4/28/2021
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Advertisements