LATEST NEWS

- News from the industry

Oda lägger beställning värd ca 12 MSEK

Norska Oda, som är en ledande aktör inom dagligvaruhandel.
Norska Oda, som är en ledande aktör inom dagligvaruhandel av mat via nätet, fortsätter nu sin expansion med nya anläggningar och har därmed lagt en beställning på materialhanteringsutrustning från FlexQube värd ca 12 MSEK. Leveransen kommer att ske under det första halvåret 2022 till två nya anläggningar i Tyskland.

VD Anders Fogelberg kommenterar: ”Detta är vår enskilt största order hittills och bygger på det samarbetsavtal som tecknades i november mellan Oda och FlexQube. Jag är mycket glad över att vi genom våra lösningar hjälper Oda att driva världens mest effektiva plockverksamhet av dagligvaror.

Vi fortsätter att bygga en stark marknadsposition med robotiserad och mekaniserad vagnslogistik inom både tillverkningsindustrin, med t.ex. Tesla, Siemens och Mann+Hummel, och för distributions- och e-handeln med t.ex. Oda och Amazon.”

Om Oda
Oda är ett norskt teknikbolag med fokus på e-handel av dagligvaror. Företaget grundades 2013 och ägs idag av bland annat Kinnevik, Softbank, Prosus och REMA 1000, och är värderat till 10,2 miljarder MDR SEK. Företaget har världens mest effektiva verksamhet för plock med en UPH (units per hour) på 212. Första anläggningen byggdes i Lørenskog utanför Oslo 2015, och nu byggs det lager i Finland och Tyskland.

Om FlexQube
FlexQube är ett teknikbolag med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige, och är verksamt inom vagnsbaserad materialhantering genom ett patenterat modulkoncept. FlexQube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik. Genom företagets egenutvecklade och unika automationskoncept erbjuds robusta och självkörande robotvagnar. FlexQube har över 800 kunder i 35 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa.

FlexQubes kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Tesla, Amazon, Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.

För mer information kontakta VD, Anders Fogelberg
anders.fogelberg@flexqube.com
+46 702 86 06 74
Contact information
Mailing address
Amino­gatan 20
43153 Mölndal
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556823-6078
Founded: 2010
Employees: 50+
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till FlexQube AB!

FlexQube är världens första globala och flexibla koncept för materialhanteringsvagnar. Istället för att svetsa ihop vagnar kan du använda vårt koncept för att skruva ihop vagnar och ställ. Detta gör dem justerbara och möjliga att re-konfigurera och kan innebära att en mer ergonomisk och säker arbetsmiljö kan uppnås.

Genom att behålla det ursprungliga FlexQube-konceptet och komplettera det med smarta moduler kan vi erbjuda ett flexibelt, prisvärt och användarvänligt automationskoncept, kallat eQart. eQart är ingen specifik storlek eller vagn, det är ett koncept som möjliggör att samtliga FlexQube-vagnar, både nya och befintliga, kan göras smarta.

FlexQube har sitt huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige. Idag har vi över 850 kunder i 35 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa. Våra kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.

Vi är ledande inom design, utveckling och leverans av det mest flexibla materialhanteringsbegreppet i branschen. Är du redo att hoppa på FlexQube-tåget?

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

Luke Goodwin
0705 975 767
0705 975 767
Anders Fogelberg
070-286 06 74
Matilda Odell
0703-263172

Videos

Flexqube

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2022
Imorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
5/9/2022
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
5/6/2022
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
5/5/2022
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talangerIndustrin ökar sina invest­eringar i energieffektivitetSchaublin väljer SMTC för Sverige, Norge och Finland.NCC gör markanläggnings­arbeten för Bergsbyns företagspark Nytt samarbete mellan Svensk Plaståtervinning och BorealisSchunk öppnar högteknologiskt robotlabb Paper Province tar täten i den gröna omställningenDen första träbaserade lagerlådan i bioplastBosch gör ett framgångsrikt 2021Ny skonsam justerskruv minskar materialspilletComactiva stärker sitt erbjudande
5/4/2022
Swecon förvärvar hyres­bolaget Kewab RentalEldrivet kraftpaket med ISO-fästenDen smarta fabrikens säkerhetsbrytareDS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem NCC väljer produkter från Xella Rätt maskin till rätt produktNew wireless laser tracker automation system from HexagonNytändning för mobilt boendeBesök Laser Machining inc. på mässanRysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin Tullhanteringen förändras under 2022 Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namnAgenda Grafen lanserasBona inleder samarbete med Bower
5/3/2022
Välja en värmebeständig plastVoltcraft presenterar nytt laboratorie­nätaggregatVi kan levereraSchneider Electric lanserar nytt ramverk för hållbara datacenterWallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona Skogforsk styr skotare via 5Gengcon lanserar tredje generationens tiltrotator