LATEST NEWS

- News from the industry

Nytt fogskum med låg halt av isocyanater

Kan användas av alla
Dana Lim har nyligen lanserat en ny typ av fogskum med så låg halt av monomeriska isocyanater att produkten inte kräver faromärkning och därmed kan användas säkert av alla. Detta har uppnåtts utan att kompromissa med fogskummets goda egenskaper som isoleringsförmåga och vidhäftning. För de som arbetar med produkten innebär det att de inte omfattas av de nya utbildningskraven från EU och Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverkets ändringar i föreskrifterna om arbete med kemiska ämnen och arbetsmiljörelaterade utbildningar ställer ytterligare krav på en obligatorisk utbildningsperiod både för dem som hanterar isocyanater och för dem som övervakar arbetet med dessa ämnen. Detta påverkar en bred grupp av utförare, även i de fall där skumfogning utgör en mindre del av deras dagliga arbete.

Det nya fogskummet från Dana Lim, som innehåller en mycket liten mängd isocyanater och därför inte kräver att användaren genomgår en härdplastutbildning, säkerställer därmed en betydande tidsbesparing för Dana Lims kunder, berättar Dorthe Christensen, miljöchef hos Dana Lim.

- Det är tidskrävande att skicka medarbetare på kemikaliehanteringskurser och det kräver att personen tas ur det dagliga arbetet. Med vårt fogskum, som kan användas av alla, kan man undvika detta samtidigt som man säkerställer samma goda egenskaper som vi känner igen från mer traditionellt fogskum, säger Dorthe Christensen.

Hon kompletteras av Jack Rosander, KAM på Dana Lim Sverige, som säger:
- I Sverige har fogskummet redan varit tillgängligt hos våra återförsäljare en god tid och vi upplever stort stöd och popularitet från användarna.

Säkerhet och kvalitet utan kompromisser
Förutom besparingar på utbildning och lågt innehåll av isocyanater skiljer sig produkten inte från vanligt skum, försäkrar Jack Rosander.

- Trots det låga innehållet av isocyanater fungerar fogskummet precis som vanligt fogskum. Det innebär att man inte behöver kompromissa med bra kvalitet och man kan därför förvänta sig samma resultat som med vanligt fogskum – bara utan oro för farliga egenskaper, berättar Jack Rosander och avslutar:

- Hos Dana Lim försöker vi hela tiden hålla oss uppdaterade om branschens utmaningar och det återspeglas i vårt nya fogskum, som bland annat bidrar till en säker arbetsmiljö.

För mer information, kontakta:
Torsten Hjelm | Country Manager, Dana Lim Sverige |
T +46 705 265 771 | E-mail: toh@danalim.se

LATEST NEWS

- News from the industry
6/12/2024
Splunk lanserar avan­cerade AI-förbättringar Ny serie av svarta beslag förenar stil och styrkaKommuninvest emitterar 4,5 miljarder kronorTCS lanserar banbrytande plattform för generativ AIRexel driver på för en hållbar framtid
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin
6/10/2024
Kunderna är dom bästa ambassadörerna!Volvo CE utökar sortimentetMilltool fortsätter sin etablering Förstå hur TIG-svetsning fungerar IEC 62 433 höjer säkerheten
6/7/2024
Det du behöver veta om Tablet PCs Effektiva tjänster för industrirör Lanserar en AI-assisterad säkerhetsplattformGetacs robusta mobila arbetsstationSofting Industrial intro­ducerar edgeConnector
6/5/2024
Harts 3D-utskriftStegar med plattformBelysning och indikator i samma enhetBystronic väljer Water Jet Sweden Nu introduceras en ny lanseringskampanj