Nytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfri - industritorget.com
SUNDAY, APRIL 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfri

Nu vill E-TRON elektrifiera fastighetsbranchen med arbetsfordonet PRO Litium 3800 Van.
Ett helt elektriskt arbetsfordon med gott om skåputrymme anpassat för fastighetsskötsel. Fordonet är frambyggt likt en lastbil för att maximera skåpvolym och lastkapacitet. Med en svängradie på endast 3,7 meter och en bredd på 130 cm underlättas framkomligheten i bostadsområden med smala gångvägar och trånga passager.

Fordonet är unikt inom sin kategori med ett skåp som är helt integrerat i chassit vilket ger en extra stabilitet vid körning.

Skåpet kan även kundanpassas för att passa fastighetsskötarens behov, som t ex placering av och typ av skåpdörrar eller vilken interiör som ska finnas inuti skåpet.

Modellen finns även att tillgå med ett kombinerat skåp och flak eller ett hydrauliskt tippbart helflak.

Tack vare topphastigheten på 30-35 km/h får fordonet framföras med AM-behörighet eller traktorkort vilket underlättar för personal utan B-körkort eller sommarjobbare. Batteristorleken kan anpassas efter kundens behov för att täcka en hel arbetsdag på en laddning.

Huge Bostäder AB som ägs av Huddinge kommun satsar på eldrivna arbetsfordon och är ett av flertalet fastighetsbolag som valt att köpa PRO Litium 3800 Van. Fastighetsskötare Hans Lange har bara gott att säga om fordonet:

- Vi använder fordonen dagligen. Ibland går de från sju på morgonen till halv sju på kvällen på en laddning, och då är det fortfarande 20% kvar av batteriet. Fördelen med fordonen är att de är smala men samtidigt rymliga. Många gångvägar i bostadsområdena har bommar, men den tar sig förbi utan att behöver öppna dom. Skåpet har perfekt storlek. Även fast jag har en fastinstallerad hylla i skåpet med lådor samt diverse verktyg så får jag ändå in ett badkar, säger Hans.

PRO Litium 3800 Van är så nära underhållsfri det går att komma. Fordonets chassi är helt byggt i aluminium och rostfritt stål med en stark AC-motor och litiumbatteri av typen Li-ion (Litium – Järnfosfat) som tillhör den mest säkra, miljövänliga och ekonomiska batteritypen i ett längre perspektiv. Fordonet är dessutom utrustat med standardiserade bilkomponenter.

En stor vikt har lagts på förarens arbetsmiljö där servostyrning, komfortstolar och eluppvärmd framruta tillhör standardutrustningen.

- Vi har sedan lång tid tillbaka skött service och reparationer av elfordon åt flertalet stora bostadsbolag och lyssnat in behoven för hur ett bra arbetsfordon ska vara utformat. Det har utmynnat i PRO Litium 3800 Van som fått fantastiskt bra betyg från användarna, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON.

Fordonet kommer att visas upp på Fastighetsmässan i Malmö 26-27 februari.

Andreas Magnusson
Marknadschef
andreas@etron.se
070-7745704

LATEST NEWS

- News from the industry
3/31/2020
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
3/30/2020
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
3/27/2020
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
3/26/2020
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
3/25/2020
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Advertisements