LATEST NEWS

- News from the industry

Nyanställda tjejer på SkrotSmart i Trollhättan

En cirkulär ekonomi
I Trollhättan har SkrotSmart anställt två kvinnliga kundmottagare, vilket bryter normer och främjar jämställdhet i en traditionellt mansdominerad bransch. Denna strategi är inte bara ett steg mot social hållbarhet utan också en metod för att förbättra servicen och göra återvinningen mer tillgänglig för allmänheten. Just nu utgörs bemanningen på SkrotSmart av 20% kvinnor - och välkomna fler att söka när tjänster utannonseras. Se aktuella karriärsmöjligheter här

Viktoria och Patricia är positiva till att jobba med återvinning och har fått fint bemötande.


Hur känns det att hjälpa Trollhättan att återvinna järn- och metall?
- Det känns bra att kunna hjälpas åt och vara en bricka i spelet mot en bättre miljö. Samtidigt sprider vi kunskap om återvinning så att vi inte glömmer bort att även det lilla gör stor skillnad.

Hur blir ni bemötta som ett team med två tjejer?


- Vi har bara fått ett positivt och trevligt bemötande av våra kunder, många har påpekat och uppskattat vårat glada och positiva humör, men också hur vi har ändrat på anläggningen mot det bättre då kunder anser att det är mer ordning och snyggt i lokalen och därför känns mer välkomnande, säger Viktoria och Patricia på SkrotSmart Trollhättan.

Vad är det vanligaste folk inte vet att man kan återvinna och få betalt för?


Bilbatterier är något återkommande som många inte vet om och reagerar på, det har blivit några: Oj får man betalt för det! Bra blypriser just nu dessutom.

Vad är roligast med ert jobb?


- Det bästa med vårat jobb är alla roliga kundrelationer vi får och att vi alltid har väldigt roligt tillsammans som team, vi kompletterar varandra väldigt bra, vi båda delar samma tankesätt om miljö och en hållbar framtid.

Återvinning är en avgörande del av miljöskyddet då det minskar behovet av råmaterial och energiförbrukning, samt minimerar avfallsmängden som hamnar på soptippen. SkrotSmarts fokus är att göra återvinning trevlig och tillgängligt för alla och fortsätta att bygga en mer inkluderande och hållbar bransch.

SkrotSmart i Trollhättan står som ett föredöme för andra företag att följa, där god service och social hållbarhet går hand i hand.

Skrotsmart - en del av Vinning koncernen


Skrotsmart är en del av Vinning-koncernen, en modern aktör inom återvinningsindustrin som specialiserar sig på att samla in och återvinna järn- och metallskrot. Vinning fokuserar på att utveckla smarta lösningar för en hållbar framtid, där affärsnytta möter planetnytta i en cirkulär ekonomi.
Vinning utmanar traditionellt tänkande med nya idéer, metoder och affärer. De värderar nära samarbeten med kunder och lokala aktörer, och agerar snabbt på deras behov. Som en pålitlig och långsiktig partner ser Vinning till att deras verksamheter är professionella och framtidsrustade.

Företaget tror på styrkan i att agera lokalt och skapa moderna erbjudanden, samtidigt som de tar vara på erfarenhet och kunskap. Genom engagemang, glädje och stolthet arbetar Vinning för att påverka branschen positivt och skapa vinster för både människor och planeten. Välkommen till Vinning!
Contact information

SkrotSmart AB

Mailing address
C/o Jönköping Stål & Metall, Momarken 16
55650 Jönköping
Visiting address
Www.skrotsmart.se/anlaggningar
57141 Nässjö
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
559203-3020
Founded: 2019
Employees: 30
SkrotSmarts are established in locations close to cities around Sweden with the aim of creating a profitable alternative for simple recycling for small and medium-sized companies as well as for private customers. We help our customers to recycle, contribute to a sustainable society but also make money from their iron and metal scrap. SkrotSmart is currently available in Eskilstuna, Falun, Gävle, Gothenburg, Halmstad, Linköping, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Västerås and Örebro.


The company's services/products

Recycling: Broken iron, Collection and management, Metal recycling

Contacts

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI