WEDNESDAY, JANUARY 29 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris

Nu har SolcellsOfferter lanserat en ny tjänst som innebär att privatpersoner snabbt och enkelt kan göra en investering i solceller till bäst pris.
Hos SolcellsOfferter kan privatpersoner beställa tre offerter från solcellsleverantörer på sin ort. Det gör det möjligt för privatpersoner att kunna jämföra offerter och därmed erhålla bästa pris för sitt köp av solceller.

En solcellsanläggning hjälper privatpersoner och företag att minska sina kostnader för sin fastighets energiförbrukning samtidigt som solceller, som kategoriseras som förnybar energi, bidrar till en bättre miljö.

Fram till idag har priserna för solceller sjunkit drastiskt de senaste åren samtidigt som strafftullsavgifterna för billigare solceller har tagits bort, vilket gör att de flesta kan investera i en solcellsanläggning idag.

Energimyndigheten erbjuder även privatperson ett investeringsbidrag, ett så kallat solcellsbidrag, på 20 procent. Det betyder att privatpersoner som installerar en solcellsanläggning kan erhålla ett bidrag som motsvarar 20 procent av den totala kostnaden.

En solcellspanel har måtten 1 m x 1,6 m och är vanligast tillverkad med Poly- och monokristallina kiselsolceller. Solcellspanelen har en framsida i blått eller svart glas och en baksida. När solens strålar belyser solcellspanelens framsida så bildas en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan.

Denna elektriska spänning fångas upp av en metallwire, som är seriekopplad mellan alla solcellspaneler i anläggningen. Metallwiren för sedan strömmen vidare till en växelriktare där likströmmen omvandlas till växelström, som sedan direkt kan användas av fastigheten.

En solcellsanläggning med en effekt på 10 kW producerar cirka 10 000 kWh per år, vilket ungefär motsvarar hälften av en normalstor villas elförbrukning varje år. Det gör att en investering i en solcellsanläggning innebär att besparingen varje år blir cirka 13 000 kronor, om elpriset ligger på 1,30 kr per kWh.

Återbetalningstiden för en solcellsanläggning på 10 kW är cirka 10 år medan livslängden för solceller är minst 25 år. Det gör att över tid så är en solcellsanläggning en mycket lönsam investering.

Eftersom en solcellsanläggning bara producerar elektricitet, den kan inte lagra elektricitet, så innebär det att den elektricitet som produceras behöver användas direkt. Den elektricitet som fastigheten inte använder för stunden går vidare ut på elnätet för försäljning på elmarknaden. Detta innebär att ingen av den elektricitet som solcellsanläggningen producerar går förlorad.

Priset för att köpa el och att sälja el genom elbolaget blir i stort detsamma, efter skatteavdraget. Det betyder att när solcellerna inte producerar elektricitet så köps elen från elbolaget till ungefär samma pris som priset för den elektricitet som har sålts.

Frida Engström
Ägare
armin.z.a@gmail.com

LATEST NEWS

- News from the industry
1/22/2020
Nu lanseras det digitala ritningsarkivet
1/21/2020
Nya Volvo P6870D ABG gör asfaltläggningen enkelKammarkollegiet förlänger ramavtal med DENIOSHuawei intensifierar satsningen på appar i SverigeRENOLIN ZAF 32 XHV – Ny Hydraulolja med hög skjuv­stabilitet Teräselementti Oy inleder export inom NordenNy svensk CEO i spetsen för dansk laboratorierobot med hög marknadspotentialLyckosamt samarbete mellan EJOT och OptimeraNorrbottensföretag storsatsar - blir först i världen med Epirocs nya SmartROC D65NorDan Gruppen Expanderar med förvärv i DanmarkEctogrid effektiviserar energianvändningen i LundVärldsledande teknik­konferens etableras i Skåne DEWALT lanserar starkaste borrhammaren någonsinASKO tar Scanias elektriska vätgasdrivna bränslecells­lastbilar i driftBravida installerar för 67 miljoner i Kristianstads nya badhusVattenfall och TuuliWatti tecknar avtal om finsk vindkraftsproduktion
1/20/2020
Perfekt precisionsbearbetning15% lägre bränsle­förbrukning med en nästan ny DAF-lastbilMulticloud allt hetare – ofta rätt val för allaIndustrins husbyggnads­investeringar överraskar positivt under 2019Nytt rekordår för Apotea – sålde för 2,7 miljarder krCirkulärt lantbruk på Snöborg Gård i Dala-Järna belönas med HKScans MiljöprisÅtgärdspaket ska öka skogens tillväxt med 20 procent till 2050Solör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i HorndalAkzoNobels färg når nya höjder med byggandet av Europas högsta byggnad
1/17/2020
Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB investerar i världens mest intelligenta fiberlaser på 6 kWLoad Assist utmanar hjul­lastarförarna att prestera bättreDr Karl Busch har utsetts till hederssenator vid Münchens tekniska universitetFörsta penseldraget med vattenbaserad färg på ØresundsbronCementa välkomnar beslut om fortsatt kalkstens­brytning på GotlandTvå av tre kunder föredrar mobila tekniklösningar när de shoppar i butikDEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäderSkyddsslang av återvunnen plast ger hållbarhet i industrirobotarnas världKombiterminalen Båramo i Skillingaryd blir en del av Europas järnvägsnätEY i Sverige ska rekrytera 600 nya medarbetare under 2020Instalco installerar sig i VäxjöSvensktillverkade Woolpower växerEn baklampa utöver det vanliga från BriodLightsEn ny sladdfri kap & gersåg för kraftig användning
1/16/2020
Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85Nu är Volvos 90-tons grävmaskin tillgänglig världen överMidroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
1/15/2020
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.
Advertisements