Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris - industritorget.com
SATURDAY, AUGUST 08 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris

Nu har SolcellsOfferter lanserat en ny tjänst som innebär att privatpersoner snabbt och enkelt kan göra en investering i solceller till bäst pris.
Hos SolcellsOfferter kan privatpersoner beställa tre offerter från solcellsleverantörer på sin ort. Det gör det möjligt för privatpersoner att kunna jämföra offerter och därmed erhålla bästa pris för sitt köp av solceller.

En solcellsanläggning hjälper privatpersoner och företag att minska sina kostnader för sin fastighets energiförbrukning samtidigt som solceller, som kategoriseras som förnybar energi, bidrar till en bättre miljö.

Fram till idag har priserna för solceller sjunkit drastiskt de senaste åren samtidigt som strafftullsavgifterna för billigare solceller har tagits bort, vilket gör att de flesta kan investera i en solcellsanläggning idag.

Energimyndigheten erbjuder även privatperson ett investeringsbidrag, ett så kallat solcellsbidrag, på 20 procent. Det betyder att privatpersoner som installerar en solcellsanläggning kan erhålla ett bidrag som motsvarar 20 procent av den totala kostnaden.

En solcellspanel har måtten 1 m x 1,6 m och är vanligast tillverkad med Poly- och monokristallina kiselsolceller. Solcellspanelen har en framsida i blått eller svart glas och en baksida. När solens strålar belyser solcellspanelens framsida så bildas en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan.

Denna elektriska spänning fångas upp av en metallwire, som är seriekopplad mellan alla solcellspaneler i anläggningen. Metallwiren för sedan strömmen vidare till en växelriktare där likströmmen omvandlas till växelström, som sedan direkt kan användas av fastigheten.

En solcellsanläggning med en effekt på 10 kW producerar cirka 10 000 kWh per år, vilket ungefär motsvarar hälften av en normalstor villas elförbrukning varje år. Det gör att en investering i en solcellsanläggning innebär att besparingen varje år blir cirka 13 000 kronor, om elpriset ligger på 1,30 kr per kWh.

Återbetalningstiden för en solcellsanläggning på 10 kW är cirka 10 år medan livslängden för solceller är minst 25 år. Det gör att över tid så är en solcellsanläggning en mycket lönsam investering.

Eftersom en solcellsanläggning bara producerar elektricitet, den kan inte lagra elektricitet, så innebär det att den elektricitet som produceras behöver användas direkt. Den elektricitet som fastigheten inte använder för stunden går vidare ut på elnätet för försäljning på elmarknaden. Detta innebär att ingen av den elektricitet som solcellsanläggningen producerar går förlorad.

Priset för att köpa el och att sälja el genom elbolaget blir i stort detsamma, efter skatteavdraget. Det betyder att när solcellerna inte producerar elektricitet så köps elen från elbolaget till ungefär samma pris som priset för den elektricitet som har sålts.

Frida Engström
Ägare
armin.z.a@gmail.com

LATEST NEWS

- News from the industry
7/10/2020
Om el var en bristvara: Var tredje svensk skulle prioritera mobilen Dubbelt så snabbt, tre gånger säkrare att lägga takEngcon redovisar positivt resultat 2019Uppsving för onlinevideo under COVID-19Ny version av affärssystemet Unit4 ERP lanserat
7/9/2020
ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotarNy lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
7/8/2020
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
7/7/2020
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
7/6/2020
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
7/4/2020
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
7/3/2020
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
7/2/2020
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
7/1/2020
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
6/30/2020
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labb
Advertisements