LATEST NEWS

- News from the industry

Nya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnader

Den nya materialhanteraren Cat® MH3026 är konstruerad för tillförlitlig och effektiv drift i avfalls- och metallåtervinningstillämpningar och har överlägsen prestanda, låga rörelsekostnader samt förbättrad förareffektivitet.
Det avancerade elektrohydrauliska systemet optimerar balansen mellan kraft och effektivitet samt förbättrar cykeltider för möjlighet att hantera mer material på samma tid, vilket förbättrar lönsamheten.

De nya materialhanterarna drivs av Cat C7.1-motorer som kan köras på 100% HVO eller biodieselbränsle upp till B20. Motorn uppfyller emissionsnormerna enligt EU steg V och det underhållsfria efterbehandlingssystemet sänker rörelsekostnaderna samt maximerar drifttiden. Valet mellan driftlägena Power och Economy finjusterar effektbehovet baserat på uppgift och ger upp till 10 % lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller utan att kompromissa med maskinens prestanda.

De nya frontlänkagen ger upp till 13 meters räckvidd, så att förarna kan flytta mer material utan att behöva flytta maskinen. MH3026 har även upp till 20 % högre svängmoment för att flytta mer material på kortare tid. Tunglyftsläget ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster. Med SmartBoom™ (standard) kan bommen röra sig fritt uppåt och nedåt utan att pumpflödet används, så att föraren kan fokusera på gripreglagen, vilket i sin tur ger en mjukare och bränsleeffektivare cykel. En rad tillbehör och nya räckviddsalternativ finns för olika tillämpningar för att öka flexibiliteten.

Teknik
Standardtekniken som finns i den nya materialhanteraren Cat MH3026 ökar driftsäkerheten. Funktionen E-fence hindrar maskinen från att röra sig utanför de förarinställda parametrarna medan "Cab Avoidance" hjälper föraren att undvika kontakt mellan arbetsredskapet och hytten. Sedan hjälper funktionen förar-ID att förhindra obehörig användning av maskinen genom att kräva en PIN-kod för att starta motorn.

Konstruerad för säker drift
Stora rutor i härdat glas förbättrar sikten och driftsäkerheten i den nya hytten. Höger- och bakåtriktade kameror som standard visar video på den stora pekskärmen i förarhytten för att ytterligare förbättra sikten på arbetsplatsen. Kamerorna kan även uppgraderas till 360 graders sikt. Tjockare, slagtåliga och stötsäkra vindrutor och takfönster som uppfyller kraven i standarderna EN356, P8B och P5A.

En strömställare på marknivå stoppar all bränsletillförsel till motorn och stänger av maskinen. Standardbackventiler för bom- och sticksänkning håller frontlänkaget säkert på plats och förhindrar omvänt oljeflöde vid oväntad förlust av hydraultrycket. Alla punkter för dagligt underhåll nås snabbt från marknivå, medan en ny serviceplattform med steg ger enkel, säker och snabb åtkomst till det övre serviceområdet.

En ny nivå av komfort
Välj mellan Deluxe- och Premium-alternativet för den nya hytten. Det finns även ett alternativ för joystickstyrning, vilket eliminerar rattstången för att avsevärt förbättra sikten framåt, benutrymmet och underlätta instigningen. Den vänstra panelen kan fällas upp för att ytterligare underlätta in- och utstigning ur hytten. Alla reglage är bekvämt placerade framför och inom räckhåll för föraren för att undvika onödiga rörelser.

Du kan smidigt navigera den större högupplösta skärmen på 254 mm med styrhjul. Olika maskinförare kan spara sina specifika inställningar för joystick och driftläge. Maskinen ändrar sedan automatiskt inställningarna baserat på förar-ID:t. MH3026 har en maximal hytthöjd på 5 750 mm för förbättrad sikt vid lastning och materialhantering.

Överlägsen servicevänlighet
Product Link™ som standard registrerar viktiga driftdata som plats, drifttid, bränsleförbrukning, produktivitet, tomgångstid, underhållslarm och felkoder. Du får sedan fjärrtillgång till dessa data för en effektivare maskinparkshantering.

Det nya hydrauloljefiltret förbättrar filtreringen och förlänger bytesintervallerna till 3 000 drifttimmar. Det innebär en 50 % längre livslängd jämfört med tidigare modeller. Nya tömningsfria ventiler håller hydrauloljan ren vid filterbyten. Alla motorfilter har ett synkroniserat underhållsintervall på 1 000 drifttimmar och det nya luftintagsfiltret med förrenare håller i upp till 1 000 timmar samt minskar underhållskraven.

Förarna kan hålla koll på filterlivslängd och underhållsintervall via den högupplösta monitorn i hytten. Den högeffektiva kylfläkten eliminerar behovet av interaktion från förarens sida och har en automatisk omvänd funktion som standard för att hålla motorerna rena och maximera maskinens drifttid. En vibrerande kylskärm (tillval) aktiveras under omvänd fläktdrift för att ytterligare förbättra avlägsnandet av damm och skräp.

SPECIFIKATIONER FÖR MATERIALHANTERAREN MH3026
Modell: ..... MH3026
Motor: .....Cat® C7.1
Nettoeffekt, kW (hk): .....128 (171)
Min. arbetsvikt, kg (lb): .....26 400 (58 202)
Max. arbetsvikt, kg (lb): .....29 200 (64 375)
Maximal räckvidd, mm (fot/tum):..... 13 000 (42 fot 8 tum)
Maximal lasthöjd, mm (fot/tum): .....14 270 (46 fot 10 tum)

Angiven nettoeffekt är den tillgängliga effekten på svänghjulet när motorn är försedd med fläkt på lägsta varvtal, luftintagssystem, avgassystem och generator.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fredrik Forsman
Produktchef
hjulgrävare, stora grävmaskiner
fredrik.forsman@zeppelin.com
070-655 88 70

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!