LATEST NEWS

- News from the industry

Ny skonsam justerskruv minskar materialspillet

FAFS liknar ingen annan justerskruv
Lika exakt som den biter och kan skruvas i, lika enkelt och exakt kan den demonteras. Den nya justerskruven från fischer lämnar träkonstruktioner så intakta att byggmaterialen kan återanvändas efter demontering. Dessutom är själva skruven också intakt och kan därmed även den återanvändas.

Skador på materialet uppstår ofta om materialet är försett med en klassisk justerskruv. Men detta problem har fischer nu utvecklat en lösning på. Den nya skonsamma justerskruven FAFS fungerar i alla typer av byggmaterial och håller materialen intakta. Med sin dubbla gängning är FAFS en självklar problemlösare för att steglöst justera konstruktioner, oavsett avstånd mellan fixtur och grundmaterial.

En av hemligheterna bakom FAFS är clipset, för det är just det försänkta clipset som gör demonteringen enkel. Samtidigt roterar inte clipset under justeringen, vilket gör att skruven behåller sin plats i fixturen och att skruvhuvudet håller sig i jämnhöjd med ytan.

- Med andra justerskruvar så vill skruven gärna gängas ur fixturen, trots att det är en justerskruv. FAFS med sitt clips gör att skruven istället sitter kvar i fixturen, vilket gör justering och riktning av träkonstruktioner busenkelt, berättar Axel Bruér, Regional Sales Manager på fischer.

Enkel efterspänning och justering utan klossar
På byggarbetsplatser används ofta klossar vid montering av olika material. Henrik Gustavsen har jobbat på byggföretaget Guldfeldt i danska staden Odense i 20 år, och lika länge har han haft med sig klossar för att montera till exempel karmar och vid formsättning av tak. Nu har han, som en av de första i Norden, fått testa FAFS i praktiken. Henrik Gustavsen säger:
- Jag kan se att FAFS-skruven kan göra det enklare för oss i vardagen. Man slipper att använda klossar när man kan justera på det här sättet. Vi slipper ett arbetsmoment, och sedan behöver vi bara ha med oss en burk skruvar istället för att släpa runt klossar på byggarbetsplatsen.

FAFS har också fördelen att justeringen är flexibel. Den kan justeras om och om igen, även efter att bygget är klart. Den kan spännas till i efterhand med standardbits TX25 antingen vid ett-årsbesiktningen, eller när man upptäcker att något borde justeras. På så sätt bibehålls alltid optimal justering.

Undvik spill av material
Idag används helgängade karmskruvar i nästan alla typer av konstruktioner. Men med den typen av skruv finns ingen flexibilitet och när den väl har fastnat kan den inte justeras. Med FAFS kan konstruktioner istället monteras och demonteras, utan att skada eller slösa värdefullt byggmaterial. Att justerskruven även kan fungera som karmskruv är dessutom en värdefull bonus.

FAFS är den skonsamma och förfinade skruven som ger stark infästning tack vare dess hållbara stålkvalitet C10B21.

Fakta om FAFS justerskruv:
• ETA-godkänd.
• Tre gängor på skruvspetsen säkerställer ett snabbt hugg.
• Omjusteras med standardbits TX25.
• Samma justerskruvclips för alla material – även betong, tegel eller lättbetong.
• Ett patenterat inre frässpår i kärnan av FAFS möjliggör effektiv fräsning och perfekt borttagning av trädamm. Ett speciellt vax minskar skruvmomentet ytterligare.
• I murverk kan skruven användas med fischers egen DuoPower 6x50 mm efter förborrning av hål.

För mer information, kontakta:
Axel Bruér | Regional Sales Manager, fischer | T + 46 706 693 861 | E-mail: ab@fischersverige.se
För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation