LATEST NEWS

- News from the industry

Ny nödstoppsknapp från Eaton

Anpassad för maskinbyggare
Kraftbolaget Eatons nya sortiment av kompakta nödstoppsknappar kombinerar funktionalitet med estetik. E-Stop-knapparna är de mest synliga på marknaden med belyst 360-graders ring.

De nya E-Stop-knapparna är 30 procent mindre än nödstoppsknappar i standardstorlek, med en diameter på 30 millimeter och en höjd på 32 millimeter. Det gör att de klarar den efterfrågan som finns på mindre och smidigare knappar, men är samtidigt tillräckligt stora för mer traditionella tillämpningar.

E-Stop-knapparna passar lika bra på paneler, pekskärmar, fjärrkontroller eller direktmonterade på en maskin. De är lika tillförlitliga som de större E-Stop-knapparna och klarar de vanliga kraven för godkännanden och certifieringar för nödstoppsknappar.

LED-ljusen som finns som tillval till E-Stop-knapparna skapar en 360-graders belyst ring och toppanel som är synlig från alla vinklar, även i svagt upplysta eller mörka miljöer. Med upp till sju olika färger som går att variera kan knapparna användas för att visa maskinens status, visualisera olika kontrollalternativ eller användas rent estetiskt. Det finns också ett elegant alternativ med svart knapp som kan användas för icke-säkerhetsrelaterade tillämpningar.

– Gränssnittet mellan människa och maskin utvecklas kontinuerligt och maskinoperatörer efterfrågar mer funktionella, attraktiva och ergonomiska konstruktioner. Trenden går mot smalare och mindre kontrollpaneler som är mer intuitiva att använda. Genom att kombinera våra nya E-Stop-knappar med våra platta HMI-paneler, XV300, och andra modulära styr-, indikerings- och kopplingsenheter kan maskinbyggare leverera denna typ av lösningar, säger Fredrik Regnell, Sverigechef på Eaton.

Det nya E-Stop-sortimentet har en hög kopplingskapacitet på mer än 4 ampere, ett tätningssystem som ger IP65, IP66 eller IP69K-skydd samt ultraljudssvetsade delar som tillsammans skapar en robust och hållbar konstruktion, oavsett driftsmiljö.

Med plug and play-teknik är knapparna lätta att installera, de trycks enkelt på plats med en hand. De finns tillgängliga för monteringshål på antingen 22 millimeter eller 30 millimeter och dess platta bakre kontakter gör dem enklare att använda för tillämpningar med begränsat utrymme.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2023
QNAP lanserar 25 GbE
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso
9/18/2023
Fördelarna med mobil vägning EU-lånet - ett företagslån Hilti lanserar EXO-SKraftringen framtidssäkrar elnätet i HörbyAbkati lanserar en ny serie kraftfulla arbetslampor
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin