LATEST NEWS

- News from the industry

Ny lösning från ABAX

Säkerställer att skåpbilarna alltid är fullt utrustade
IoT-företaget ABAX lanserar i dag ABAX Smart Inventory. Tjänsten realtidsövervakar verktyg och utrustning i flera fordon, ger användare full koll på var de befinner sig och säkerställer att skåpbilar är fullt utrustade och redo för nästa jobb, utan att de behöver kontrolleras fysiskt.

I genomsnitt letar byggnadsarbetare efter försvunnen utrustning 10 minuter varje dag, vilket blir 38 timmar av förlorad arbetstid varje år. Om företaget även tappar bort utrustningen blir kostnaderna ännu större.

ABAX har tagit fram lösningen ABAX Smart Inventory som ger övervakning i realtid av kundernas verktyg i flera fordon, vilket gör att skåpbilarna alltid kan vara fullt utrustade och redo för nästa jobb utan att man behöver kontrollera dem fysiskt.

- Vi har utvecklat ABAX Smart Inventory för att en gång för alla lösa ett problem som många kunder trott varit oundvikligt. Vi vet att våra kunder regelbundet slösar bort betydande tid, pengar och resurser på grund av att deras skåpbilar inte är ordentligt utrustade eller att de har glömt verktyg, säger Thomas Hallin, kommersiell chef för ABAX i Sverige.

För att använda lösningen skapar kunderna en inventarieförteckning med hjälp av sitt ABAX-system och kan tilldela enskilda verktyg eller utrustningsdelar till ett enskilt fordon. Om en skåpbil lämnar en plats i 10 minuter utan en av de tilldelade utrustningarna får föraren och vagnparkschefen en varning, så att de eller en kollega snabbt kan hämta den glömda utrustningen. Det minimerar eventuella inkomstförluster på grund av förlorade eller försenade jobb för att skåpbilarna inte är fullt utrustade.

- Spårningssystem är till hjälp för att identifiera var föremålen finns, men ABAX Smart Inventory går mycket längre - det ger sinnesfrid för den som hanterar bilflottan och företagare, eftersom de vet att förarna alltid har de verktyg de behöver för att kunna fortsätta med sitt arbete. Våra kunder som använder lösningen har redan upptäckt att den ökar effektiviteten och sparar tid, pengar och resurser, säger Thomas Hallin.

Alla branscher eller företag som har flera fordon med värdefulla, kritiska verktyg, tillgångar eller utrustning kan dra nytta av ABAX Smart Inventory. ABAX Smart Inventory testas just nu även av ambulanssjukvården för att se till att alla fordon är fullt utrustade och att livräddande utrustning inte lämnas kvar.

- På ABAX strävar vi alltid efter att göra våra kunders vardag enklare genom att hjälpa dem att hantera sin mobila verksamhet - det är vad vi kallar Smart Mobility, säger Morten Strand, vd för ABAX, och tillägger:
- ABAX Smart Inventory kommer att hjälpa kunder från flera olika branscher att uppnå enorma effektivitetsvinster. Det är den första lösningen i sitt slag på marknaden, och genom ABAX Smart Inventory är vi övertygade om att vi kommer att frigöra ytterligare möjligheter med nya och befintliga kunder.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar