WEDNESDAY, FEBRUARY 19 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Nu skeppas flest varor under hela året

Under julveckan slår APM Terminals rekord i antal lastade och lossade containrar under hela 2019.
Containerterminalen APM Terminals i Göteborg tar inte julledigt. Fartygen som anlöper hamnen erbjuds full service under både juldagen, annandagen och nyårsdagen.

Den senaste veckan har terminalen även haft förlängda öppettider i portarna för att hantera de lastbilar som behöver service innan helgledigheten. Sammantaget gör detta att julveckan blir den veckan under året där det lastas och lossas flest container över kaj under hela 2019.

Allt färre verksamheter har lagerhållning, vilket gör att behovet av ett konstant och tillförlitligt varuflöde har ökat.

- Att vi på APM Terminals i Göteborg erbjuder service på fartygens ”ordinarie” dagar, med mycket få undantag, är väldigt värdefullt för våra kunder, säger Morten Bruhl, CCO på APM Terminals i Göteborg.

Under hösten har vi sett ett stort intresse på marknaden för de lösningar som vi tillhandahåller. Inte minst kopplat till klimatinitiativet Green Gothenburg Gateway, där effektiva, miljövänliga järnvägstransporter knyts samman med Sveriges bredaste utbud av fartygslinjer till hela världen.

- Våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete och tillsammans har vi ett mycket flexibelt serviceerbjudande till våra kunder. Vi sätter ett stort värde i att kunna bidra till att varor till och från Sverige hanteras effektivt och tillförlitligt, säger Magnus Lundberg, Operativ chef och tillträdande kommersiell chef hos APM Terminals i Norden.

- Vi är mycket stolta över att kunna avsluta året på detta sätt. Det hade inte hade varit möjligt utan gott samarbete med alla våra kunder och partners, avslutar Magnus Lundberg.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/13/2020
ECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2/10/2020
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2/7/2020
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publik
Advertisements