LATEST NEWS

- News from the industry

NSK-lager ger makrofördelar i mikroapplikationer

Skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav
Mikromobilitetsmarknaden ser ut att skjuta i höjden under åren fram till 2030 och NSK har en ledningsposition att hjälpa OEM-tillverkare att dra fördel av ökande efterfrågan. Företagets lager har all den styrka, värmebehandling och kompakta dimensioner som krävs för att lyckas i allt som involverar produkter som e-cyklar, e-skotrar eller lastcyklar.

Enligt en rapport från marknadsundersökningsspecialisten The Brainy Insights, som släpptes i augusti 2022, kommer den globala marknaden för mikromobilitet att uppgå till 202,41 miljarder dollar (190,3 miljarder euro) år 2030, vilket ger en imponerande tillväxttakt (CAGR) på 17,45 % under prognosperioden 2022-2030. Framför allt är det återhämtningen av global turism i den post-pandemiska världen som driver på efterfrågan på mikromobilitet och ekonomiska resealternativ.

Transportsätt av detta slag är också centrala i planerna för framväxande "smarta" städer.

Marknadsutsikterna för den förväntade tillväxten gör att ett antal stora fordonsleverantörer för närvarande tittar på att diversifiera sig till mikromobilitetssektorn.

När efterfrågan på en lösning är hög måste OEM-tillverkarna naturligtvis identifiera robusta teknologipartners som kan presentera högkvalitativa, pålitliga produkter mot bakgrund av bevisad prestanda i leveranskedjan.

Lagerleverantörer är inget undantag.

Med e-mobilitetsapplikationer kommer speciella krav på lagren. Ta elcyklar som exempel.

De är kompakta men ändå relativt tungt belastade och måste tåla höga krafter som orsakas av cyklisten, drivlinan och vägen. I direkt korrelation måste lagren också vara kompakta men ändå visa avsevärd styrka. Ett ytterligare krav är behovet av att minimera friktionsmomentet så att elcykeln är lätt att hantera.

Kravet på kompakta dimensioner är aldrig så tydligt som när det gäller el-cyklars drivenheter, där det krävs att dessa är så smala som möjligt trots att de måste inrymma både elmotor och växellåda. För att underlätta detta designkrav kan OEM-tillverkare använda sig av NSK:s beprövade serie av tunnsektionslager, som klarar både höga belastningar och vridmoment. NSK kan erbjuda ett brett utbud av standardtunnsektionslager, likaväl som skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav.

Tunna lager från NSK har robusta tätningar för att förhindra inträngning av fukt och föroreningar som slungas upp från svåra vägförhållanden, vilket maximerar livslängden. Dessutom bidrar deras mjuka gång och lågfriktionsegenskaper till att förbättra förarens komfort och minimera buller.

Den inneboende styrkan hos NSK:s tunnsektionslager härrör från ett antal konstruerade funktioner, såsom specialmaterial och värmebehandling, vilket hjälper till att förhindra deformation under belastning. Dessa lager är också fördelaktiga i applikationer som elektriska mountainbikes, där lagret effektivt underlättar vridmomentöverföring till frekvensomriktaren utan friktionsförlust även under de tuffa förhållanden som cykeln är konstruerad för.

Sammanfattningsvis bidrar NSK:s tunnsektionslager till att produkterna kan krympas och sänker vikten i alla applikationer för mikromobilitet. Dessutom med lägre friktionsmoment och mindre vridmomentsvariation förbättrar lagren vridmomentöverföringen och ger jämn rotation, samtidigt som de också stöder höga hastigheter.

Kontaktperson för journalister
Claudia Hübner
Tel. : +49 2102 4812150
E-post : huebner-c@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Tyskland
Charlie Kortens
Tel. : +44 07407326874
E-post : kortens-c@nsk.com
NSK Europe Ltd
Northern Road, NEWARK, Notts NG24 2JF
United Kingdom

LATEST NEWS

- News from the industry
6/5/2024
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
6/4/2024
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
6/3/2024
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
5/31/2024
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
5/30/2024
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag