LATEST NEWS

- News from the industry

Norrlands coolaste butik öppnar inom kort

Öviks Cykel & Fritid öppnar i centrala Örnsköldsvik
Den 730 kvm stora butiken har förutom cyklar även jakt, fiske och fritidsprodukter. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till satsningen.

Ägaren Peter Glud har lång erfarenhet av cyklar. Först genom sin far som var cykelmekaniker och sin farbror som var cykelförsäljare. Sedan genom att själv vara aktiv som tävlingscyklist och sedan 2014 genom egen cykelverkstad och butik. Under åren växte verksamheten och idag är Öviks Cykel & Fritid störst vad gäller cyklar i Örnsköldsvik.

-Den nya butiken blir Norrlands coolaste butik om jag får säga det själv. Mycket fritidsprodukter inom jakt, fiske och annat, men motorn är cykelförsäljningen, säger Peter Glud.

Pandemin innebar en jobbig tid för cykelbranschen. Mycket stor efterfrågan men det var mycket svårt att få leveranser. Nu är läget bättre, men det är fortfarande kärvt att få leveranser generellt för branschen som helhet. Öviks Cykel & Fritid har dock god kapacitet jämfört med många andra cykelhandlare.

-Vi har etablerat samarbete med fler leverantörer. Bland annat SNG Sport som har god kapacitet. Vi säljer också det framgångsrika cykelmärket Ghost.

Peter Glud upplever att det finns ett uppdämt behov sedan pandemin och det är dessutom inne att cykla på många olika sätt.

-Förutom cykel har vi möjlighet att växa inom jakt och fiske. Vi utvecklar dessutom en webhandel som komplement till vår butik. Vi satsar inte på att bli stora inom näthandel, men det är ett bra sätt att synas på även på den plattformen, säger Peter Glud.

Norrlandsfonden är en av finansiärerna som bidragit till att förverkliga butiken och kundansvarige Daniel Moberg tror att satsningen ligger rätt i tiden.

-Intresset för cykelsport, jakt och fritid ökar stadigt och blir både bredare och djupare med specialinriktningar och fler prissegment på utrustning. Även om butikshandeln minskar i riket till förmån för e-handel, så är efterfrågan i traditionell butik när det gäller kapitalintensiva varor som jaktvapen och cyklar fortsatt god. Detta eftersom köparen gärna vill känna på varan innan köp. Sedan är kompetensen och servicenivån hos Peter och hans medarbetare oerhört värdefull för kunden, säger Daniel Moberg, Norrlandsfonden.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation