FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskultur

Som ett led i arbetet med att uppnå FNs globala mål anställer den nordiska Smart Building-koncernen Nordomatic danskan Nana Dierks på en nyinrättad tjänst som Group Head of People & Culture.
Den strategiska rekryteringen ska stödja företagskulturen över hela koncernen – och dess ambition att stärka förmågan att attrahera, utveckla och behålla nyckelmedarbetare genom utbildningssatsningen Nordomatic Academy.

Konkurrensen om kompetens är hård i de nordiska länderna. Som en av Nordens ledande systemintegratörer inom Building Management vill Nordomatic-koncernen stärka sin position på marknaden genom strategiska satsningar på företagskultur och hållbarhet.

Fokus på medarbetarna har alltid varit en del av koncernens företagskultur. Den inkluderar till exempel särskilda kulturambassadörer bland medarbetarna, som ska hjälpa nya kollegor att finna sig till rätta i företaget, samt en strävan att dela kunskaper och erfarenheter mellan olika avdelningar och funktioner för att därigenom stärka sammanhållningen och konkurrenskraften.

Kundnytta tack vare kunskap och kultur
”Vi är ett visserligen ett teknikföretag, men det är tack vare medarbetarnas kunskaper och engagemang som vi skapar kundnytta. Därför är det extremt viktigt att vi lyckas behålla och utveckla en stark företagskultur där våra medarbetare trivs med sitt arbete, samt både utvecklar tekniska färdigheter och bygger upp goda sociala relationer, såväl internt som externt,” säger Toke Juul, vd för Nordomatic Danmark A/S och vice koncernchef med ansvar för uppköp och organisationsutveckling.

Nordomatic-koncernen har under en period arbetat med att utveckla program och initiativ som spänner över flera länder, affärsområden och verksamhetsställen. Genom rekryteringen av Nana Dierks till tjänsten som Group Head of People & Culture lägger den nordiska koncernledningen nu extra fokus på omsorgen om koncernens drygt 450 medarbetare, varav 250 finns i Sverige, 170 i Danmark och drygt 30 i Norge.

”Jag ser fram emot att lära känna chefer och medarbetare i de tre länderna så att vi tillsammans kan utveckla en av Nordens bästa företagskulturer. Koncernen har redan påbörjat initiativ inom kompetensutveckling och personalvård, bland annat Nordomatic Academy. Dessutom har koncernledningen och ägarna genom extra fokus på utvalda globala mål tydligt signalerat att man vill bygga upp ett starkt varumärke med fokus på hållbarhet, såväl för klimatet som socialt och samhälleligt. Jag känner mig starkt motiverad av den här chansen att få bidra till ett så meningsfullt uppdrag,” säger Nana Dierks.

Strategisk HR
Nana Dierks kommer närmast från Matas A/S där hon ansvarade för ett strategiskt utvecklingsprojekt i skärningspunkten mellan system, processer, strukturer och kultur. Tidigare har hon bland annat arbetat som HR-chef inom koncernen Brdr. Hartmann A/S, samt haft ledande HR-tjänster inom Gillette Group Nordic, Smith & Nephew och Schneider Electric.

”I sina tidigare roller har Nana skaffat sig en gedigen erfarenhet av strategiskt HR-arbete från både danska, nordiska och internationella företag. Hon har dessutom praktisk erfarenhet av projekt- och förändringsledning och är en duktig kommunikatör. Det här är egenskaper som vi gläder oss åt att få in i en koncern där utvecklingen går snabbt och förändringarna i en högteknologisk bransch är en del av vardagen,” säger Toke Juul.

Nana Dierks är 49 år, utbildad vid Aarhus Universitet och har under sin karriär löpande vidareutbildat sig inom projektledning, handledning, coachning och rådgivning inom systemprocesser.

För vidare frågor, vänligen kontakta:
Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic
Mobil: +46 0708 184 184
Mail: olov.schagerlund@nordomatic.se

Björn Dahlgren, PR för Nordomatic via Northern Link PR
Mobil: +46 076 160 37 60
Mail: bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements