TUESDAY, MARCH 09 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år

Även om 2020 inte utvecklades som förutsett, blev det ändå en framgång för fischer, som fick ett bra resultat i kölvattnet av en längre turnaround.
Nu handlar det om att upprätthålla fart via produktlanseringar med skräddarsydda nordiska lösningar, samt att ha ett fortsatt fokus på rådgivning och logistik som kommer att sätta standarden i hela Norden.

Hos fischer råder det inga tvivel om att 2020 utvecklades till ett av de mest oförutsägbara åren i företagets historia. Den nordiska infästningsleverantören inledde året med att lova svarta siffror på bottenlinjen, i tillägg till en lyckad turnaround satt i verket 2017. Plötsligt blev alla planer vända upp och ner, då Corona dök upp i mars.

Ändå har de lyckats hålla sina löften, berättar Niels Kold Nielsen, Nordic Managing Director hos fischer:
- Vi har kommit ut ur 2020 med ett fantastiskt resultat och levererat det vi hade lovat. De senaste åren har vi skapat en stark kultur med fokus på att skapa värde för både våra kunder och oss själva. Och när Corona dök upp blev det en fråga om hur vi får människor säkert igenom detta, och hur vi kan komma ut starkare på andra sidan.

Han fortsätter:
- Grunden var redan på plats och det hjälpte oss mycket. Alla har arbetat tillsammans för att uppnå samma mål, nämligen att vi ska leverera det vi hade lovat. Kunderna ska kunna lita på att det vi säger också är vad vi gör. Och vi har lyckats över all förväntan, även om året utvecklats i en helt annan riktning än vad vi hade föreställt oss.

Stärkt nordiskt samarbete

Bland flera investeringar har fischer investerat i etableringen av ett 2000 kvadratmeter stort digitaliserat höglager vid företagets nordiska huvudkontor i Køge, Danmark. Lagret stod färdigt i slutet av 2019 och under 2020 har man kunnat upprätthålla den planerade aktivitetsnivån genom att organisera lageranställda i skift, medan övrig personal har arbetat hemifrån.

Dessutom har fischer investerat i fortbildning. Säljarna har till exempel tränats i telefonförsäljning, medan andra anställda har fått mer utbildning inom IT och företagets omfattande produktportfölj med 16 800 artikelnummer.

Niels Kold Nielsen förklarar:
- Vi har fått vardagen att fungera med både logistik, försäljning och rådgivning i hela Norden. Och vi har hela tiden fokuserat på att ge god service och hantera kundförfrågningar. Samtidigt har det funnits en vilja i hela organisationen att komma på nya lösningar, se möjligheter och hjälpa kunder på bästa möjliga sätt. Samarbetet över hela Norden har stärkts av detta.

Fler nya lanseringar på väg

Nu är det viktigt för fischer att hålla uppe farten och fortsätta den positiva utvecklingen under 2021 och de kommande åren. Bland annat investerar företaget i flera utvidgningar av sortimentet, som kommer att skräddarsys för byggbranschen i Norden. Detta kommer att bidra till att stärka fischers ledande position som en grön leverantör – en position som nyligen har betonats när fischer-koncernen tilldelades det tyska hållbarhetspriset ”Deutscher Nachhaltigkeitspreis” i november 2019.

Dessutom finns det nyheter på gång inom till exempel ventilerade fasadlösningar för stora byggnader och installationssystem för sjukhus. Ett stort utbud förväntas också för gör-det-själv-segmentet.

Niels Kold Nielsen avslutar:
- Först och främst kommer vi att fortsätta leverera rådgivning och logistik som sätter standarden i hela Norden. Vi har ett brett sortiment och levererar både tunga tekniska speciallösningar och standardinfästning. Oavsett kundens behov möter vi dem i ögonhöjd. Vi har skapat en viktig drivkraft och kommer att fortsätta arbeta hårt för att skapa värde och visa att kunderna alltid kan lita på oss.

För mer information, kontakta:
Grith Österlund | Order/Administration, fischer | T +46 70 597 83 93 | E-mail: GO@fischersverige.se

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20 802 637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

LATEST NEWS

- News from the industry
2/24/2021
Effektivitet och digitalisering av byggnader är avgörande för att Europa ska bli koldioxidneutraltDynabook utökar Satellite Pro C50-serien Acronis och brittiska BT inleder nytt samarbeteEpiroc etablerar Nordiskt teknologi- och innovationscenter i LuleåHCL har utsetts till en av världens bästa arbetsgivare av ForbesPoly presenterar nästa generation av trådlösa DECT-headsetet SaviABB erkänt som ett globalt ledande innovativt företagRapport från Ericsson styr kursen mot smartare hamnar med privata 5G-nätverkLogistic Contractor bygger 39 000 kvm i Eskilstuna
2/23/2021
ABB säkerställer kraftleveransen till 5G-mobilenhetstillverkare7 tipsNy obligatorisk utbildning - Safe Construction TrainingNCC rustar upp vattenkraftverket i Lilla EdetNy Rapport avslöjar varför telekommunikationsföretag bör prioritera effektivitet och hållbarhet i 5G-nätenNytt sortiment för tung infästningKomatsu Europe lanserar den nya minigrävaren PC24MR-5ABB presenterar framtidens kollaborativa robotar
2/22/2021
Kingspan förvärvar: BAGA – Sveriges ledande aktör inom enskilt avloppHexagon effektiviserar reverse engineering från metrologi till tillverknings­bara delar med REcreateIntercut anställer ännu en serviceteknikerMikab i Långsele utvecklar sitt företag med 2 nya maskiner från Kramtec AB.Mallar överallt ger enklare elinstallationerRamax Mekaniska Verkstad AB har investerat i en ny bandsågautomat Höj- och sänkbart skrivbord – detta bör du tänka påNorskt universitet satsar på ny teknologi
2/19/2021
Orsa Järn växlar upp under Corona-tider!Förnämlig säkerhetsutmärkelse till Lesjöfors i KinaSCAs naturvårdsbränningar gör stor nytta – se filmenEpiroc etablerar regionalt logistikcenter i LuleåHüllert Maskin välkomnar Robbie till säljteametAhlsell förvärvar Eurolan (Solutioneurolan Europé AB)Välbesökt AI-event gav nya idéer till gruvbranschenSoftware as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon Conscia blir AppDynamics Pioneer Partner och satsar på automatisk felsökning - AIOps
2/18/2021
Vem har ansvaret för att is och snö tas bort från taken?Coronapandemin driver upp värdet på begagnad elektronikScania 540 S vinner stort i jämförande testNy tjänst ökar material­återvinningen av gipsSchneider Electric lanserar en uppgradering av motorstarten TeSys U. Blåmusslor inspirerar nytt biobaserat limStarkt resultat för Luleå Hamn
2/17/2021
Nu lanserar MEKOM industrins minsta högprecision-slid – MSR 3 från tillverkaren PMCarlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs.Intressant & framgångsrikt samarbete med WTO.Aknes Mekaniska investerar i ny CMM-maskinSMC lanserar smarta lägesställare med SIL- och Ex-klassningAhlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med PeabRikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHL
2/16/2021
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifria
Advertisements