Nästa fas i smarta hemmet-revolutionen är här - industritorget.com
WEDNESDAY, AUGUST 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Nästa fas i smarta hemmet-revolutionen är här

y rapport från F-Secure visar att tech-intresserade föräldrar går i bräschen för nästa smarta hemmet-fas och att de vill koppla upp fler funktionella prylar samtidigt som de är mer säkerhetsmedvetna.
Det internetuppkopplade eller “smarta” hemmet blir en allt större del av vardagen och populariteten drivs på av en ny kategori människor. Detta enligt en rapport från säkerhetsföretaget F-Secure.* Smarta tv-apparater och annan underhållningsutrustning har varit starka drivkrafter under den första fasen av smarta hemmet-revolutionen. Under nästa fas är det röststyrda enheter som driver på utvecklingen, och det med hjälp av tech-intresserade föräldrar som använder internetuppkopplade technologier för att modernisera sina hem.

Rapporten, The Connected Home’s Next Wave, baseras på undersökningsdata från 11 länder över hela världen, inklusive Sverige, och visar att smarta hemmet-marknaden utvecklas I snabb takt. Några av undersökningsresultaten visar att:

• Smart-TV:s är den självklara knutpunkten för det smarta hemmet: Hela två tredjedelar (67%) har en internetuppkopplad tv.
• Underhållning drev på den första fasen av smarta hemmet-revolutionen: Internetuppkopplade tv-apparater drev även på populariteten av uppkopplade gaming-konsoler (49%), enheter för strömmande media (34%) och smarta ljudsystem (26%).
• Smarta röstbaserade enheter driver på nästa fas av smarta hemmet-revolutionen: Röstbaserade enheter som Amazon Echo eller Google Home fanns inte för sex år sedan. Nu finns de I 30% av alla hem.
• Människor vill att uppkopplade enheter ska hjälpa dem i sin vardag: Funktionella enheter, som smarta lås, säkerhetssystem och andra enheter som automatiserar delar av hemmet är den enda kategorin produkter där en större andel människor anger att de kommer att köpa dem jämfört den andel som anger att de redan äger dem.
• Människor som är först med att köpa produkterna driver på massmarknaden: Dessa självutnämnda tech-experter äger redan smarta tv-apparater (81%) och enheter för strömmande media (47%). De har också redan köpt röststyrda assistenter (49%), smarta klockor och andra wearables (47%) och övervakningssystem för sina hem (26%). .
• De som är mest positiva till det smarta hemmet är också de som oroar sig mest för säkerhetsriskerna: 60% av vanliga användare oroar sig för att deras enheter ska bli hackade. Den siffran ökar till 75% när vi talar om människor som går i bräschen för att införa det smarta hemmet.

F-Secure har genomfört flera omfattande undersökningar genom åren och baserat på detta visar det sig att den stereotypa bilden av den typ av människa som är först att köpa ny teknik inte stämmer med verkligheten. Det är inte ensamstående män med tjocka glasögon och massor av fritid att köpa och använda den senaste tekniken som driver marknaden. Istället är det kategorin gifta män i 30-årsålden med universitetsutbildning, småbarn och ett genuint intresse för att fylla sitt hem med den senaste internetuppkopplade tekniken. I takt med att de upptäcker funktionella produkter delar de gärna med sig av sina kunskaper till vänner och bekanta.

“De som driver användningen, så kallade early adopters, och de konsumenter som följer i deras spår vill dra fördel av möjligheterna att automatisera delar av sitt hem med uppkopplade produkter. Samtidigt är de inte villiga att kompromissa med sin egen säkerhet och integritet för att göra det, säger Kristian Järnefelt, ansvarig för konsumentsäkerhet på F-Secure.

Majoriteten av konsumenter (80%) och early adopters (79%) anser att tillverkare inte gör tillräckligt för att bevara säkerhet och integritet I sina produkter. Den andel som har den känslan ligger nära den andel (76%) som tror att de enkelt skulle kunna bli föremål för någon typ av brott där den kriminella utnyttjar det smarta hemmet. Här utmärker sig svenska respondenter genom att vara de som oroar sig betydligt mindre än övriga (36%).

“Konsumenter behöver hjälp med att säkra sina smarta hem,” säger Kristian Järnefelt. Ett säkert hemmanätverk där alla enheter skyddas via en samordnad app är mer än en lugnande lösning – det handlar lika mycket om att frigöra tid och ge friheten att utforska nya lösningar utan att ständigt behöva tänka på riskerna.”

Rapporten i sin helhet finns på F-Secures blogg.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/9/2020
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
7/8/2020
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
7/7/2020
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
7/6/2020
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
7/4/2020
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
7/3/2020
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
7/2/2020
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
7/1/2020
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
6/30/2020
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
6/29/2020
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och Quectel
Advertisements