LATEST NEWS

- News from the industry

MOVS tar in nytt kapital för expansion

Fyller Sverige och Europa med egna elfordon
Svenska MOVS fyller kassan med cirka 45 miljoner kronor i en nyligen avslutad kapitalrunda. Den ledande abonnemangstjänsten för mikropendling ska använda de färska miljonerna till att ta fram egna elfordon, expandera till nya marknader och utveckla sin digitala plattform. Bland investerarna finns bland annat Jula Holding och Svea Bank.

MOVS startades med en vision om att bidra till renare städer genom att göra det enkelt för människor att pendla hållbart. Företaget erbjuder därför flexibla och prisvärda abonnemang där kunden får en privat cykel, elcykel, elsparkcykel eller elmoped. Efter ett starkt lanseringsår med hög efterfrågan på tjänstens alla fordon backas man nu upp av flera tunga investerare.

- Många konsumentvarumärken drabbas av en ekonomi på nedgång men för oss är det tvärt om, vår tjänst passar den som vill dra ner på månadskostnader och undvika större investeringar. Dessutom drivs vår marknad av flera stora makrotrender som ett ökat intresse för abonnemang, delningstjänster, mikromobilitet och hållbart resande, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS Technology.

Nu väljer bland annat Svea Bank och Jula Holding att inkludera MOVS i sina investeringsportföljer. För Jula Holding går satsningen helt i linje med deras gröna strategi.

- Genom att satsa på hållbara företag inom miljö- och energiområdet vill vi ta ansvar och bidra till utvecklingen av ett mer hållbart och fossilfritt samhälle. MOVS bidrar till hållbara städer och det är precis sådana idéer vi vill främja, därför är vi väldigt glada att kunna hjälpa dem att växa ännu snabbare, säger Magnus Sigurd, Business Development Director, Jula Holding.

Svea Bank tror starkt på abonnemangstrenden och har haft relationer med flera företag som växt snabbt med abonnemang som affärsmodell, till exempel Synsam och Tryggsam.

- MOVS ligger helt rätt i tiden med att erbjuda abonnemang som affärsmodell i ett segment som tidigare präglats av att man ska äga sitt personliga transportmedel. Det är en global megatrend som vi nu ser förändrar bransch efter bransch, säger Lennart Ågren på Svea Bank.

Kapitalet skapar förutsättning att expandera till fler svenska städer såväl som fler länder i Europa. Det ska också användas till att vidareutveckla företagets abonnemangsplattform och egenproducerade fordon.

Om Jula Holding

Jula Holding är en koncern med verksamheter inom retail, fastigheter, finans, logistik, miljö, energi och hotell. Retailföretagen Jula och Hööks ingår i koncernen tillsammans med Wästgöta Finans, Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Hotell och Jula Energi & Miljö. Jula Holdings huvudkontor finns i Skara, Sverige. Inom koncernen arbetar cirka 4500 personer och 2021 omsattes cirka 10,5 miljarder SEK.

Om Svea Bank

Svea är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet är Svea Bank ett naturligt val för många företagare när de behöver en finansieringspartner. Svea Banks vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance