LATEST NEWS

- News from the industry

Milltool fortsätter sin etablering

Inom CNC-fräsmaskiner
Milltool AB, en framstående tillverkare av CNC-fräsmaskiner, fortsätter att stärka sin position på marknaden genom att erbjuda skräddarsydda lösningar för industriell bearbetning. Företaget, som grundades 2008 och är baserat i Skokloster, Sverige, tillverkar sina produkter med komponenter från världsledande leverantörer och erbjuder maskiner som uppfyller högt ställda krav på precision och effektivitet.

Innovativa CNC-Fräsmaskiner
Milltool erbjuder flera modellserier av CNC-fräsmaskiner, inklusive MT01, MT02, MT03 och MT04, var och en designad för specifika behov och applikationer inom industrin.

MT01-serien är den största och mest anpassningsbara modellen, som kan hantera en rad material inklusive komposit, aluminium och plast. Denna serie är utrustad med högkvalitativa kulskruvar och linjärlager från Hiwin, vilket garanterar lång livslängd och noggrannhet.
MT02-serien erbjuder robusta och mångsidiga maskiner i tre storlekar, perfekt för fräsning i olika material som trä, plast och aluminium. Maskinerna är utrustade med kulskruvar från tyska Isel och levereras alltid startklara med styrdator och mjukvara.
MT03-serien är unik med sitt rörliga koordinatbord, vilket ger extra stabilitet och minimerar vibrationer. Denna modell är särskilt anpassad för tuffa arbetspass och är helt inbyggd för att förbättra säkerheten och underlätta rengöring.
MT04-serien representerar företagets instegsmodeller, anpassade för mindre och medelstora verksamheter som behöver pålitliga och kostnadseffektiva lösningar för CNC-fräsning.

Ny Serie mångsidiga CNC-Fräsmaskiner
Milltool introducerar nu sin senaste serie CNC-fräsmaskiner, MT22. Denna nya serie erbjuder hög stabilitet och mångsidighet för att möta olika arbetsprocessers krav. Med tre grundstorlekar och anpassningsbara tillval, såsom vakuumbord och verktygskylning, kan MT22 skräddarsys efter specifika kundbehov. Den dubbel- och extraförstärkta tvärprofilen förbättrar stabiliteten och möjliggör användning av större fräsmotorer.

Kundanpassning och Support
En av Milltools största styrkor är förmågan att anpassa sina maskiner efter kundens specifika behov. Oavsett om det gäller att välja rätt spindelmotor, installera vakuumbord för materialfixering eller integrera avancerade styrsystem så arbetar Milltool nära sina kunder för att säkerställa att varje maskin levererar optimal prestanda för de avsedda applikationerna.

Utöver maskinerna erbjuder Milltool omfattande supporttjänster, inklusive utbildning och fri support med korta svarstider vilket garanterar att kunderna snabbt kan komma i gång och maximera sina investeringar.

För mer information om Milltools CNC-fräsmaskiner och deras specifikationer, besök deras hemsida: Milltool CNC-fräsmaskiner.

Genom att fokusera på kvalitet, kundanpassning och support fortsätter Milltool att vara en ledande aktör inom området för CNC-fräsningsmaskiner och erbjuder lösningar som hjälper företag att förbättra sin produktivitet och precision i tillverkningsprocessen.
Contact information
Mailing address
Fäbod­vägen 1
74696 Skokloster
Visiting address
Färnebo­vägen 862
81174 Österfärnebo
Region
Håbo
Uppsala county
Sweden
Organization id:
559178-3476
Founded: 2008
Employees: 2
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Milltool!

Milltool erbjuder kundanpassade CNC fräsmaskiner och tillbehör. Milltool har sedan starten 2008 levererat automationslösningar och CNC maskiner till företag inom olika områden. Idag har vi ett brett sortiment där vissa av modellerna byggs helt av oss och andra där grunden byggs hos en underleverantör för att sedan slutmonteras hos oss. Slutmontering innebär både mekanisk och elektrisk montering. Vi väljer leverantörer med omsorg och de modeller som i grundutförande importeras kommer alla från Europa. Vi träffar leverantören i deras lokaler för att säkerställa ett långt samarbete där vi ska kunna garantera våra kunder förstklassig support och möjligheten att tillhandahålla reservdelar. Då vi bygger allt från grunden alternativt slutmonterar och kopplar maskinerna själva kan vi också påstå att vi kan ge dig som kund en mycket bra support. Dessutom använder vi dagligen de programvaror vi säljer så där ska vi också kunna hantera de flesta frågeställningar. Bolaget ombildades till aktiebolag 1:a Januari 2019

Contacts

Ulf Sandberg
070-575 11 75

Videos

Vakuumbord Milltool Super Pro serien

Vakuumbord Milltool Super Pro serien
Vakuumbord Milltool Grid Pro Power serien
Vakuumblock Milltool Vac High Force serien
Vakuumblock Milltool Vac Easy serien
Vakuumbord Milltool Grid Standard serien
Vakuumpump för skärvätska Milltool LRP serien

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2024
Förstå hur chip packaging fungerarSKF satsar på framtidens operatörerEuropas nya generation rymdraket Ariane 6Genomförandebeslut på platsVälkommen på exklusiv förhandsvisning
6/17/2024
Framtidens robotikABB, DHL och Scania i samarbeteRamström levererar förnybara miljöoljorSvårare att få företagslån Sanktioner kan vara en utmaning
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI