Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Merlo sköter ruljansen på Ringhals

GDL, som bland annat sköter industrilogistik på kärnkraftverket Ringhals, är nu inne på sin tredje generation Merlo. I början av året fick de sin sprillans nya Merlo P50.18 Plus och hyllar nu både komfort och hydraulik.
Inne på kärnkraftverket sköter företaget GDL lastning, lossning och godshantering av det mesta som används i verksamheten - allt från bränslestavar till kopieringspapper.

– Vi köpte vår första teleskoplastare från Merlo 2007 och är nu inne på den tredje i ordningen. Det finns mycket som jag gillar både med Merlo och med Hüllert. Om jag ska välja några punkter säger jag kundbemötandet och servicetillgängligheten. Jag tycker att de är fantastiskt tillmötesgående och vi har alltid fått den hjälp vi behövt. Hüllert är verkligen måna om sina kunder, säger Johan Viskalyck, produktionschef på GDL.

Ringhals är en stor industri som sysselsätter omkring 1 500 anställda, driften av anläggningarna är en viktig del av verksamheten. För att få jobba inne på kärnkraftsanläggningen krävs specialistkompetens. GDL har flera maskiner i arbete inne på Ringhals, Merlo P50.18 Plus är dock den enda teleskoplastaren. Den används till ett stort antal olika lyftmoment, bland annat när det krävs räckvidd som när material ska lyftas upp på tak.

– Oftast lyfter vi inte högre än tio meter så det räcker gott och väl till för våra behov. Däremot är det ofta trångt inne på anläggningen och då är det väldigt praktiskt med sidonivellering. Det är en stor anledning till att vi väljer just Merlo. Jag kör själv maskinen ibland och det är en funktion som jag inte skulle vilja vara utan, säger han.

Merlo P50.18 Plus körs åtta timmar om dagen, året om, och hanterar ibland gods som är både dyrbart och svårt att få tag i. Det ställer stora krav på både maskinen och föraren. Pålitlighet och driftssäkerhet är därför viktiga egenskaper hos en maskin som ska användas på Ringhals. Även där är Merlo det givna valet för GDL.

I affären byttes företagets Merlo 40.17 från 2013 in och Johan Viskalyck konstaterar att det har hänt mycket i utvecklingen mellan de olika årsmodellerna.

– Det är en otrolig skillnad om man jämför maskinerna. Komfortmässigt har det blivit väldigt mycket bättre. Man sitter skönare, spaken är trevligare att hålla i, instrumenteringen är bättre utformad. Och när det kommer till hydrauliken så är den framförallt mycket mjukare i sina rörelser. Dessutom har vi nu fått lastarmsfjädring, vilket vi inte hade på den förra och det gör också att både körupplevelse och komfort blir mycket bättre, säger han.


Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308
Contact information
Mailing address
Box 173
53423 Vara
Visiting address
Torg­gatan 56, 534 23 Vara
53423 Vara
Region
Vara
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556469-7711
Founded: 1945
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Hüllert Maskin!

Det gedigna företaget från Vara som erbjuder teleskoplastare i toppklass. Med multiverktyg för otaliga användningsområden får du en maskin som lyfter vilken verksamhet som helst. Dessutom får du komfort och sikt som gör det till en fröjd att jobba med din Merlo. Men framförallt medföljer bästa tänkbara support och service i köpet. Så har det varit sedan starten 1945. Upptäck Hüllert du också.

Vi ser stor potential för teleskoplastare på den svenska marknaden. Många maskinägare väljer av tradition fortfarande den konventionella hjullastaren, redskapsbäraren, trucken, kranen eller traktorn för sin materialhantering. Vårt mål är att de kunder som investerar i en teleskoplastare från Merlo, ny eller begagnad, ska hitta fler användningsområden för sin maskin och på så sätt skapa fler affärsmöjligheter.

Kort sagt, med en Merlo så ökar användningsgraden och lönsamheten. Våra kunders bästa är också det bästa för oss. Utöver ovanstående så är vårt mål att leverera marknadens bästa kundresa. Med en service och eftermarknad i världsklass, är vi noga med att våra kunder ska få den bästa upplevelsen med oss!

Välkommen att kontakta oss!

Agents

Merlo, Italy (General agent)
Merlo är en italiensk maskintillverkare som bland annat producerar teleskoplastare i fabriken i Cuneo. Läs mer om Merlo på www.merlo.com.

Contacts

Andreas Tagesson
0512-30 00 33
Jakob Burge
070-193 73 20
Karl-Fredrik Bengtsson
0701937310
Robbie Wessel
0701937314
Klas Vangen
0708399209
Peter Sjöström
0707279100
Hannah Svanung
0701937308
Thomas Larsson
0512300032

News related to the company

Videos

Tvättning av fasad med Roto

Tvättning av fasad med Roto
Merlo TF35.7
Merlo Roto med Romastor
Merlo P40.17 Plus med Karl-Fredrik

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro