SATURDAY, JANUARY 25 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO®

WENKOs logistikcenter i Baal, Tyskland, nära Düsseldorf, moderniserades grundligt 2017 av systemintegratören REMA TEC GmbH. Nästan hela Interrolls lösningsportfölj användes vid utbyggnaden.
För utbildningsändamål och för att illustrera den övergripande lösningen skapades en imponerande modell helt och hållet med LEGO®-klossar för Interroll Academy i Baal.

De färgglada LEGO®-bitarna uppskattas för sin kreativa användbarhet runt om i världen, men modellen i Baal är ett riktigt blickfång och perfekt bevis på prestanda även för erfaren logistikpersonal. Totalt användes 135 000 LEGO®-bitar; bara de detaljerade racknivåerna med Interroll Carton Flow krävde 40 000 klossar. Det är inte konstigt att modellen väger över 120 kg.

Klaus Blumenschein var projektledare för Interroll vid leveransen av materialflödeslösningarna för det "riktiga" WENKO-distributionscentret och drev även projektet för modellbygget. "Vi använde den optimala skalan 1:40 här, så vi kunde presentera Interroll-lösningarna optimalt med LEGO®.

Miniatyrsystem för pallflödeslagring och kartongflöde, bandtransportörer, sorterare med destinationer och transportbandskurvor har återskapats”, förklarar han. “På detta sätt kan vi använda modellen för att illustrera alla materialflödesprocesser.”

LEGO®-modellen upptar ett utrymme på 200 x 150 x 55 centimeter och har belysning i alla plocktunnlar och ovanför sorteringslinjerna. Projektet tog mer än ett halvt år att slutföra och själva byggandet tog sju veckor. Pascal Lenhard från Berlin-baserade Brickmonster engagerades i projektet och har redan lyckats med objekt som Berlin Airport, Giant Ferris Wheel i Wiens Prater och liknande ambitiösa LEGO®-modeller.

Kunden, samt Interroll Academy och alla andra som är involverade i det "riktiga projektet", är mycket nöjda med resultatet. Modellen har anpassats exakt till det verkliga WENKO-projektet, men har behållit den typiska LEGO®-karaktären. Om man tittar närmare på kopian kan man upptäcka många detaljer, en del överraskande och underhållande, som en LEGO®-pirat eller drottningen.

En video av projektet är tillgänglig på youtube via denna länk: www.youtube.com/watch?v=gRhvdtxVUHA

Kontakt
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3
6592 Sant'Antonino
Switzerland

media@interroll.com

Kontakter (Sverige)
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
Jörgen Wiktorsson
Telefon: +46 35 22 70 77
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

LATEST NEWS

- News from the industry
1/17/2020
DEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäderSkyddsslang av återvunnen plast ger hållbarhet i industrirobotarnas världKombiterminalen Båramo i Skillingaryd blir en del av Europas järnvägsnätEY i Sverige ska rekrytera 600 nya medarbetare under 2020Instalco installerar sig i VäxjöSvensktillverkade Woolpower växerEn baklampa utöver det vanliga från BriodLightsEn ny sladdfri kap & gersåg för kraftig användning
1/16/2020
Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85Nu är Volvos 90-tons grävmaskin tillgänglig världen överMidroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
1/15/2020
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
1/14/2020
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
1/13/2020
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
1/10/2020
Nytt spännande koncept för framtidens automation.
Advertisements