Match Up 2020 en succé - industritorget.com
SUNDAY, APRIL 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Match Up 2020 en succé

Under Match Up arrangeras över 200 möten mellan startupbolag, investerare och stora företag.
Match Up är ett evenemang med matchmaking mellan startups i Umeå och alla som vill hjälpa dem att växla upp.

​Under Match Up den 19 februari på P5 Väven i Umeå var allt fokus på matchmaking mellan startups och investerare, startups och storbolag samt startups och talanger som kan hjälpa bolagen att växa.

Det var ett omfattande dagsschema som lagts med 125 möten mellan startups och investerare, parallellt med drygt 80 möten där startups och storbolag möts för att skapa kontakt och se om det finns möjlighet för samverkan. Över 300 anmälda till Match Up mingel där deltagarna var intresserade av att engagera sig i startupbolag.

Det var 16 investerare på plats från hela landet så som North Zone, Luminar Vetures, E14 Invest, Nascent Invest, Agiltec med flera. Flera av investerarna har sitt säte i Stockholm men deltog för Match Up för att knyta kontakter med startupbolag i norr.

– Jag har ett par favoriter som jag kommer att följa nära i framtiden. Många av de investeringar vi gör, gör vi efter att ha känt bolagen i 2-3 år. Vi kan då bygga trovärdighet som investerare, och bolagen kan visa på milestones som de uppnår, säger Maxine Rior, investerare från Northzone.

Under dagen fick startupbolagen också möjlighet att träffa ett antal stora industriföretag och offentlig sektor för att se vilka möjligheter som finns till samarbeten. Den delen av dagen arrangeras av den nationella satsningen Ignite Sweden tillsammans med Uminova Innovation.

– Vårt syfte är att öppna dörrar. Idag har vi haft 10 stora företag och en kommun som har träffat startupbolagen, säger Stina Lantz, ansvarig för Ignite Sweden.

Dagen avslutades med ett mingel där över 300 personer deltog för att de var intresserade att engagera sig i Umeås startupbolag.

– Det finns många spännande möjligheter för alla talanger som söker nya karriärvägar, studenter som vill ha mer erfarenhet och seniora branschexperter som själv lyckats och vill engagera sig i ett startup. Alla unga bolag behöver förr eller senare förstärkning för att komma framåt och det är därför vi på Uminova Innovation arrangerar Match Up, säger Magdalena Lindström, affärsutvecklare och ansvarig för teamutveckling på Uminova Innovation.

Kontaktperson:
Nina Rismalm, marknadsförare, Uminova Innovation, nina.rismalm@uminovainnovation.se, tel 070-256 82 84

LATEST NEWS

- News from the industry
3/31/2020
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
3/30/2020
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
3/27/2020
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
3/26/2020
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
3/25/2020
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Advertisements