LATEST NEWS

- News from the industry

Maskinskydd för svarvar från FinnSafety

En godkänd svarv ska ha tre olika skydd
Det är inte alla som vet att en svarv ska ha tre olika skydd. Det är chuckskydd, spånskydd och ledarskruvsskydd. Sedan beroende på var svarven står så kan man även behöva ha en bakvägg. Detta är enligt Arbetsmiljöverket ( AFS 2006:4). FinnSafety är ett av de företag som bygger maskinskydd för svarvar och gör industrin säkrare.

Chuckskyddet har fyra uppgifter


Chuckskyddet ska skydda mot roterande delar, detta är då ett kontaktskydd. Sedan har chuckskyddet en Förregling så att skyddet inte kan få en oaktsam start. Skulle det hända att man glömmer chucknyckeln i så går inte skyddet att stänga alternativ hindra skyddet från att åka iväg. Spänner man ut backarna maximalt men missar att fästa en back, så kommer skyddet att fånga upp den. Detta resulterar då att den inte träffa operatören eller annan personal i området vid svarvmaskinen. Chuckskyddet kommer i olika storlekar och montagealternativ. Chuckskyddet är utformat så det går att ställa in så det är inte vägen för operatören.

Spånskyddet är en viktig del av maskinskydd för svarvar


Spånskyddet sitter monterart på släden och följer med när släden rör sig till höger och till vänster. Spånskyddet har som uppgift att skydda mot flygande spån och skärvätska. Skärvätska kan ge upphov till allergiska besvär och andra problem. Men har man ett materialbrott eller ett verktygsbrott, så kommer skyddet förhindra eller reducera krafterna. Sedan får man en fantastisk bra arbetsbelysning. Detta för att spånskyddet har en inbyggd ledlampa. Spånskyddet finns i olika storlekar och utförande beroende på vad operatören önskar.

Ledarskruvskyddet är ett kontaktskydd som ska förhindra kontakt mot roterande delar


Skyddet är självinrullande och fäster på släden. Detta skydd sitter både på vänster och höger sidan om släden. Skyddet har en mycket tunn plåt. Valet av materialet är att plåt har en ett robust material som håller och har en lång livslängd. Det finns i gummivarianter men dessa bruka gå av över tid då heta spånen bränner av gummit.

[H2] Bakväggar avskärmning mot flygande spån [/H2]
Bakväggarna ska skydda mot flygande spån och skärvätska leda ner dessa i tråglådan igen. Så det blir en renare arbetsplats. Samt att skydda så ingen person kan komma in i svarvens arbetsområde. Väggarna är byggda i sektioner som är lätta att hänga av vid rengöring. Bakväggarna har en vinkel i nederkant som leder spån o skärvätska ner i tråglådan.

FinnSafety maskinskyddsutrustning för alla vanligaste maskiner


Vi bygger alla skydden i egen fabrik i Keuruu i Finland. Så maskinskydden byggs efter varje maskin och vi kan följa alla led från start till klart. FinnSafety har skydd till samtliga traditionella tillverkningsmaskiner, Men vi specialbygger helt efter kundönskemål med. FinnSafety kommer ut på plats och gör en genomgång av er maskinpark. Detta kostar er inget. Ni får information om vilka maskiner som saknar skydd. Vilket skydd som rekommenderas till vilken maskin. Vi har även en dialog med operatören för att höra hur personalen jobbar med maskinen. Så vi kan välja det bäst lämpade skyddet samt en kostnadskalkyl.
Contact information
Mailing address
Järnvägs­gatan 83
56532 Mullsjö
Visiting address
Paljekuja 4
42701 Keuruu
Region
Mullsjö
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
FI17128748
Founded: 2001
Employees: 17
Welcome to FinnSafety!

FinnSafety is the leading manufacturer of machine protection equipment in northern Europe.

We have more than 40 years of experience in the manufacture of protective equipment. Our services include consulting, mapping, dimensioning, installation, maintenance and spare parts. We also provide risk assessments for machinery and equipment, safety surveys and personal protective equipment.

We prepare room, machine and equipment-specific risk and risk assessments for work surfaces. From the safety survey, the customer receives a risk and risk assessment report, which deals with and assesses the identified risks and hazards per plant, machine and unit, and presents proposals for measures to eliminate and reduce the risks and hazards.

You are very welcome to contact us!

Contacts

Roger Abrahamsson
073-027 99 60

LATEST NEWS

- News from the industry
9/18/2023
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
9/15/2023
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
9/14/2023
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
9/13/2023
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
9/12/2023
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg