Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Maria Sandberg får Paper Province Award 2022

Ett återkommande pris
Årets Paper Province Award tilldelas Maria Sandberg, lektor i Miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. Hon får priset bland annat för att hennes forskning bygger broar mellan akademi och näringsliv och utgör en del i den cirkulära ekonomin.

– Det känns väldigt hedrande och jättekul. Alla mina forskningsfrågor handlar om bioekonomi så det är roligt att bli uppmärksammad för det, säger Maria Sandberg.

Motiveringen till Paper Province Award lyfter att Marias forskning kopplar samman akademin med näringslivet. Bland annat arbetar hon med ett forskningsprojekt som jobbar för att ta fram en ny typ av skogsgödsel tillverkat av industriella restströmmar.

Genom att tillvarata skogsindustriella restprodukter, som i det här fallet utgörs av industrislam, och omvandla det till biokol som används till gödningsmedel vill Maria och hennes team bidra till den cirkulära ekonomin.

– Maria Sandberg är en värdefull samarbetspartner för Paper Province och utvecklingsprojekten som vi deltar i tillsammans med Karlstads universitet och andra viktiga aktörer. Genom hennes öppenhet och engagemang har vi under årens lopp tagit viktiga kliv framåt i utvecklingen av en mer cirkulär skogs- och pappersbransch, säger Sandra Sundbäck, vd på näringslivsklustret Paper Province.
Ett återkommande pris

Tillkännagivandet skedde i samband med branschträffen Connected by roots i Karlstad, där Maria Sandberg tilldelades ett diplom, en 3D-printad pokal baserad på lokala råvaror från skogen, samt en check på 25 000 kronor.

Paper Province Award har delats ut årligen sedan 2018 och syftet är att uppmärksamma och belöna personer, grupper eller företag som gjort stora insatser för utvecklingen av skoglig bioekonomi. 

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma eldsjälar som driver innovation, utveckling och kommersialisering av nya tjänster och produkter. Ofta är det ett arbete som bedrivs utanför rampljuset, men vi vill hjälpa till att synliggöra det på bred front, säger Sandra Sundbäck.

Mer information

Läs mer och hitta hela årets motivering på www.paperprovince.com

Läs mer om Marias forskning här.

För ytterligare information kontakta Annica Åman, kommunikationsansvarig: annica.aman@paperprovince.com, 070-2509443.

LATEST NEWS

- News from the industry
1/24/2023
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
1/23/2023
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
1/20/2023
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
1/19/2023
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
1/18/2023
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning