LATEST NEWS

- News from the industry

Möjliggör genomdragning även i trånga utrymmen

Verktyget för genomdragning av kabel eller förlina
Inom elteknik och telekommunikation har glasfiberstavar, även kända som käppvindor, blivit en viktig resurs. Deras mångsidighet sträcker sig bortom det uppenbara, och de har blivit en pålitlig resurs för yrkesverksamma inom olika branscher. I denna artikel kommer vi att utforska vad glasfiberstavar är och hur de används inom olika yrkesområden.

Vad är en glasfiberstav?


Glasfiberstaven, även kallad käppvinda, är ett välanvänt verktyg för att dra förlinor eller kablar genom kanalisationer. Tack vare sin naturliga elasticitet och släta yta navigerar den smidigt även genom trånga passager. En glasfiberstav består av tre huvuddelar: en inre kopparledare, en kärna förstärkt med glasfiber och ett hölje av HD-polyeten, vilket är både slätt, hållbart och tåligt mot väderpåverkan. Glasfiberstavarna kommer i olika längder och tjocklekar som möjliggör tillämpning i olika miljöer och situationer.

Kanalisation:
Elektrisk kanalisation är ett system av rör eller kanaler som används för att installera och skydda elektriska ledningar. Den är avgörande inom elinstallation, hjälper organisera och skyddar kablar mot mekanisk skada och yttre påverkan. Det finns olika varianter, som metall- eller plaströr, kabelkanaler och installationskanaler, utformade för olika behov inom elteknik.

Användningsområde


Glasfiberstavar används främst för att underlätta kabeldragning och installation av elektriska kablar, speciellt i trånga och svåråtkomliga utrymmen. Deras smidighet och lätthet gör dem lämpliga för att navigera genom rör, kanaler och andra trånga utrymmen där traditionella verktyg kan ha begränsade användning.

Glasfiberstaven kan dessutom nyttjas för rensning och inspektion av avlopps- eller ventilationsrör. Staven kan även kompletteras med kopparledare för att kunna utföra lokalisering med sökutrustning.

Vilka yrkesverksamma nyttjar dessa


Glasfiberstavar har blivit en användbar resurs för yrkesverksamma inom elinstallation, telekommunikation, och nätverksinstallation. Elektriker, telekommunikationstekniker, och andra yrkesgrupper som är involverade i kabeldragning och installationer drar nytta av användningen av glasfiberstavar för att underlätta och påskynda sina arbetsprocesser.

SAB Elteknik


SAB Elteknik har levererat materiel och verktyg till nätbyggare och elkraftmontörer sedan 1960-talet. Med en ledande position på marknaden fokuserar dem på kvalitetsprodukter som effektiviserar projekt med fibernät och kraftkablage. Deras sortiment av smarta produkter strävar efter att göra arbetsprocessen enklare och mer lönsam.

Kontakta SAB Elteknik idag för att se hur dem kan underlätta era processer!
Contact information
Mailing address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Visiting address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Region
Svenljunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556434-4009
Founded: 1991
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SAB Elteknik AB!

Specialister på utrustning för kraftindustrin

Med åren har vi samlat på oss allt större kunskap och idag är vi fullblodsproffs när det gäller produkter för nätbyggare.

Smartare produkter som gör jobbet enklare
Vi brukar säga att våra smarta produkter gör jobbet enklare. Och det är ingen överdrift. Som utgångspunkt har vi nämligen ett enkelt och självklart krav: allt i SAB Eltekniks sortiment ska ge ett mervärde och göra arbetsprocessen enklare för dig som kund. Dessutom ska alla produkter i vårt sortiment hålla toppkvalitet. Våra kvalitetsprodukter gör att dyrbara driftstopp kan undvikas så att dina projekt blir mer lönsamma.

Fiberteknik eller kraftkabel?
Svaret på frågan är "både och". För oss på SAB Elteknik är fiberteknik lika prioriterat som kraftkabel och därför hittar du redskap, materiel, maskiner, verktyg, skydd och instrument inom båda dessa fält. Vi erbjuder till exempel den senaste tekniken för fiberblåsning. Utöver det tillhandahåller vi utbildning till många kunder. Vi lär er använda produkterna på bästa möjliga sätt.

Agents

Pfisterers, Sweden (General agent)
SAB Elteknik tar över agenturen för Pfisterer Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik tar över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. – SAB Elteknik har perfekta förutsättningar för att ta över Pfisterers Sverigeverksamhet. Erfarenheten och kunnandet har vi redan, inte minst genom Joakim Ahlin tack vare hans tidigare anställning på TE Raychem, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik. – Vår ambition är att supporten till Pfisterers kunder ska utvecklas till nya nivåer. Pfisterers service och närvaro ska stärkas på den svenska marknaden. Samtidigt är denna agentur väldigt betydelsefull för SAB Elteknik. Vi blir mer kompletta i vårt erbjudande av kabeltillbehör och vi får bättre förutsättningar att växa och utvecklas som företag, säger Stefan Andersson. Framgångsrika samarbeten med Addtech-företag – Pfisterer har med god erfarenhet under lång tid, mer än 50 år, samarbetat med bolag inom Addtech-gruppen. Eurolaite i Finland och Maxeta i Norge har under många år hjälpt kunder till att hitta Pfisterer-lösningar för projekt, säger Harald Lunell, Pfisterers försäljningschef för Norden. – Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med er, våra kunder, och SAB Elteknik för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete, säger Harald Lunell.

Certifications

AAA

Contacts

Stefan Andersson
0651760797

Videos

Jetting

Jetting
Sydvästlänken
Push pull tekniken
Företagspresentation
Kabelförlängning i vindkraftspark på Öland
Mini jet blåser 1800 meter fiberkabel
Snake-Eye, morgondagens lösning för fibernätet

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet