LATEST NEWS

- News from the industry

Möbler av kaffe och återvunna textilier

Lockar rekordmånga mässbesökare
I torsdags välkomnades besökare till Malmö för att ta del av de senaste nyheterna inom inredning från 90 olika varumärken. I fokus står nya hållbara produkter och lösningar.

Efter tre års uppehåll är södra Sveriges största inredningsmässa Input Pop-up tillbaka, och i år är det rekordmånga utställare som visar upp sina nyheter.

– 90 varumärken från hela Europa är på plats för att presentera sina produkter och många av dem kommer vi att få se i offentliga miljöer framöver. Mässan lyfter Malmö på den skandinaviska designscenen, säger Jessica Hammar som är projektledare från Input interiör.

Att möblerna som visas dyker upp på olika på kontor, hotell, skolor och i vårdmiljöer i regionen är inte alls osannolikt. Mässan lockar inköpare från nästan ett dussin av Skånes kommuner, hundratals arkitekter och ansvariga i flera stora byggprojekt har anmält sig för att hämta inspiration till inredningen.

– Många vill komma hit för att känna på produkterna för det är något helt annat än att bläddra i en katalog. I takt med att högre krav ställs på hållbarhet så tror jag att fler är nyfikna på att upptäcka möjligheterna som finns. Det handlar både om produkter tillverkade av nya innovativa material, men även tjänster som Greenified, en cirkulär e-handel för återbrukade möbler som är här och ställer ut, fortsätter Jessica Hammar.

Vad får besökarna ta del av på mässan?
Mindre lokala uppstickare som Swedish Ninja tar plats bredvid etablerade skånska möbelproducenter som Blå Station och Gärsnäs, och internationella varumärken som Vitra och Fritz Hansen.

Danska Mater och Kvadrat experimenterar med material vid tillverkningen av nya produkter. Till Maters nya stolar har plastavfall från havet, kaffeskal och rester från ölproduktion använts i tillverkningen, och hos Kvadrat produceras bordskivor av hundra procent återvunna textilier.

I Swedeses monter finns möbler skapade med byggspill från den klimatneutrala kontorsbyggnaden Hyllie Terrass som öppnar under våren. Möblerna kommer att bli en del av inredningen på arbetsplatsen.

Massproductions visar upp Årets Möbel 2023 som delades ut av Scandinavian Design Awards – en schäslong som faktiskt går att tillverka helt själv. Tanken är att både spara in på kostnader och koldioxidutsläpp genom självtillverkning.

För mer information, kontakta: Elias Källén, +46 733 02 59 98, elias.kallen@inputinterior.se
Foto: Anna Sigvardsson

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2023
Ny studie från DescartesSå räknar du hem en smartare lösningNy fästmassa ska sänka CO2-avtrycket 3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco ToolsFeintool och SITEC stärker samarbetet i Europa
3/23/2023
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
3/22/2023
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
3/21/2023
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
3/20/2023
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin